Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UMED’ten Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, mektup gönderdi. UMED Yönetim Kurulu tarafından gönderilen mektupta, 16 Temmuz gününün “Türkiye Gazeteciler Günü” olarak ilan edilmesi talep edildi.UMED’in...

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2016 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2016 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, mektup gönderdi. UMED Yönetim Kurulu tarafından gönderilen mektupta, 16 Temmuz gününün “Türkiye Gazeteciler Günü” olarak ilan edilmesi talep edildi.
UMED’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verildi:
“Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a,
Küresel terör şebekesi FETÖ’nün bütün imkân ve kabiliyetlerini kullanarak denediği kanlı darbe girişimine milletimizle beraber en önde yer alarak direnen ve püskürtülmesine yol açan bu ülkenin ilke sahibi, onurlu basın emekçileridir. İlk günden bu yana görev yerlerini ve alanları terk etmeyerek, sancağı bırakmayanlara omuz verenler de şerefli medya mensuplarıdır.
Küresel terör şebekesi FETÖ’nün içeriden ve dışarıdan aldığı destekle devleti ve milletin tüm değerlerini hedef alan kanlı kalkışmasına direnmekle yetinmeyen, vahşeti deşifre edip, gerçeğin görünmesine ve başlatılan süpürme operasyonlarına kamerası, fotoğraf makinesi, kalemi ve yüreğiyle destek verenler de medya kuruluşlarımızın değeri çalışanlarıdır.
Hak, adalet, dürüstlük, kardeşlik ve özgürlüğü en önde savunan, teröristlerin karşısına tüm bedeniyle dikilen basın emekçileri olarak;
16 Temmuz gününü ‘Türkiye Gazeteciler Günü’ olarak ilan etmenizi takdirinize sunuyoruz. Bilinmesini isteriz ki Uluslar arası Medya Enformasyon Derneği (UMED) olarak bizler darbeciler tarafından dayatılan ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nü kabul etmiyor ve reddediyoruz. Çünkü 10 Ocak tarihini belirleyen de Gazeteciler günü olarak ilan eden de darbecilerin kendisidir. Kaldı ki ilan edilen gün, ‘Çalışan’ olarak dayatılmış, işsiz gazeteci arkadaşlarımız da yok sayılmıştır. Bu faşist anlayış, darbecilerin nedenli emek düşmanı olduğunu belgelenmiştir.
Tüm bu gerekçelerle darbecilerin alanlardan püskürtüldüğü gün olan 16 Temmuz gününü ‘Türkiye Gazeteciler Günü’ şeklinde değiştirilmesi talebimizi ilk Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme alarak, bu tarihi günü bize hediye edip, ilan etmenizi diliyoruz.
Öte yandan, küresel terör şebekesi FETÖ’nün bütün imkân ve kabiliyetlerini kullanarak denediği kanlı darbe girişimine karşı bu ülkenin Başkomutanı olarak verdiğiniz tarihi mücadeleyi her ortam ve şartta destekleyeceğimizi deklare ediyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.