Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası Zeytin Konseyi Yönetimine İlk Kez Bir Türk Seçildi

Zeytin üretiminde uluslararası alanda tek uzman kuruluş olan Uluslararası Zeytin Konseyi’nin (UZK) 26. Olağanüstü Oturumu’nda gerçekleştirilen seçimlerde İcra Direktör Yardımcılığı’na Mustafa Sepetçi getirildi.Mustafa Sepetçi, Gümrük...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zeytin üretiminde uluslararası alanda tek uzman kuruluş olan Uluslararası Zeytin Konseyi’nin (UZK) 26. Olağanüstü Oturumu’nda gerçekleştirilen seçimlerde İcra Direktör Yardımcılığı’na Mustafa Sepetçi getirildi.
Mustafa Sepetçi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı olarak görev yapıyordu. Sepetçi’nin Konsey İdari İşlerinden Sorumlu İcra Direktör Yardımcılığı’na seçilmesi ile UZK tarihinde bir ilke imza atıldı. Ülkemizin aktif bir şekilde rol aldığı UZK’da açılan iki İcra Direktör Yardımcılığı münhal kadrosu için yapılan seçimlerde elde edilen başarı Türkiye adına önemli bir başlangıç oldu.
UZK personel dağılımında coğrafi denge ilkesini destekleyen Türkiye, Sepetçi’nin atanmasından sonra işe alım süreçlerinde de farklı pozisyonlara talip olmayı sürdürecek. Sepetci’nin atanmasıyla Türkiye’nin UZK’daki etkinliğini artırması ve toplantılarda alınacak kararların Türkiye’nin menfaatleri doğrultusunda şekillendirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.
Sepetçi’nin Konsey İcra Direktör Yardımcılığı görevine atanması daha önce çalıştığı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından da sevinçle karşılandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.