Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası Türk Dünyası Çocuk Oyun Ve Oyuncakları Kurultayı

Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Projesi (TÜDÇOOP) kapsamında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi iş birliğinde 2. Uluslararası Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Kurultayı yapılacak.4-7...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Projesi (TÜDÇOOP) kapsamında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi iş birliğinde 2. Uluslararası Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Kurultayı yapılacak.
4-7 Ekim 2016 tarihleri arasında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenecek kurultayda, kültürel anlamda oyun ve oyuncakların çocuğun gelişimine katkısı ve eğitim yaşantısındaki önemine ilişkin çok yönlü araştırmalara yer verilerek, ortak kültürel miras olan oyun ve oyuncaklar tanıtılacak. Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş Türk dünyasında yer alan çocuk oyun ve oyuncaklarının ortaya konulmasıyla Türk dünyasında kültürel bir bilincin oluşmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. Ayrıca çocuklara yönelik eğitim uygulamalarıyla kültürel oyun ve oyuncakların eğitim uygulamaları içerisinde yer alması sayesinde milli kimliğin inşasına katkı yapması hedefleniyor.
Kurultaya Türk dünyasından kültürel çocuk oyun ve oyuncaklarına yönelik araştırmaları olan çok sayıda akademisyen, yazar ve oyuncak ustasının katılması bekleniyor. Kurultayda kültürel çocuk oyun ve oyuncaklarının çocuğun gelişimine katkısı ve eğitim yaşantısındaki önemine ilişkin çok yönlü araştırmalara yer verilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.