Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası öğrenciler demokrasi nöbetine desek verdi

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı mensubu uluslararası öğrenciler, Kızlay’da demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara destek verdi.Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı mensubu uluslararası...

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 08:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı mensubu uluslararası öğrenciler, Kızlay’da demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara destek verdi.
Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı mensubu uluslararası öğrenciler, 15 Temmuz’da FETÖ mensuplarınca gerçekleştirilen darbe girişimine engel olmak için sokaklara çıkan ve günledir meydanlarda demokrasi nöbeti tutan Ankaralılarla bir araya geldi. Türk bayraklarıyla birlikte kendi ülkelerinin bayraklarını da taşıyan öğrenciler, Kızılay Meydanı’na kurulan sahneye çıkarak, demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara destek veren bildirilerini okudu.
Uluslararası öğrencileri temsilen konuşma yapan Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı mensubu Kırgızistanlı bir öğrenci, "Bizler Kırgızistan, Kazakistan, Gana, Kosova, Pakistan, Somali, Azerbaycan, Sierra Leone, Kamerun, Yemen, Etiyopya, Tanzanya, Burkina Faso ve daha birçok farklı ülkeden gelerek Türkiye’de burslu olarak öğrenim gören uluslararası öğrencileriz. 15 Temmuz gecesi Fethullahçı Terör Örgütü Türkiye Cumhuriyeti devletini ele geçirmek için darbe teşebbüsünde bulunmuştur. Ankara ve diğer şehirlerde savaş uçakları ve tanklar dolaşmış ve sivil halkın üzerine ateş açılmış ve bunun sonucunda 240 Türk vatandaşı şehit olmuştur. Bu darbe girişimi başarılı olsaydı, binlerce masum insan hayatını kaybetmiş, demokrasi ve özgürlükler ortadan kaldırılmış ve Fethullah Gülen’e bağlı askeri bir diktatörlük kurulmuş olacaktı" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.