Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası öğrenciler Abbas Güçlü ile buluştu

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, Türkiye bursları ile Türkiye’de eğitim gören dünyanın farklı yerlerinden 40 öğrenciyi tren ile Türkiye turuna çıkardı. Öğrenciler, Türkiye’nin tarihi ve kültürel mekânlarını...

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2016 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2016 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, Türkiye bursları ile Türkiye’de eğitim gören dünyanın farklı yerlerinden 40 öğrenciyi tren ile Türkiye turuna çıkardı. Öğrenciler, Türkiye’nin tarihi ve kültürel mekânlarını yerinde görme fırsatı buldu.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türkiye Bursları ile Türkiye’de eğitim gören dünyanın farklı yerlerinden 40 öğrenciyi tren ile Türkiye turuna çıkardı. Tur sırasında Denizli’ye gelen öğrenciler, YTB’nin hazırladığı bir sürpriz ile karşılaştı. Eğitim alanında yazdığı yazılar ve yaptığı programlarla Türkiye’nin önde gelen yazarları arasında bulunan Abbas Güçlü, trenle seyahat eden öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere eğitim hayatlarıyla ilgili tavsiyelerde bulunan Güçlü, öğrencilerin sorularını yanıtladı.
YTB, ilk kez geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği proje ile dünyanın farklı ülkelerinden gelerek Türkiye’de eğitim alan öğrencileri trenle Türkiye turuna çıkarmaya başladı. Bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Treni projesi kapsamında 40 öğrenci Eskişehir’den 5 gün sürecek uzun bir yolculuğa çıktı. Tren yolculuğu ile Türkiye’nin tarihi ve kültürel mekânlarını yerinde görme fırsatı bulan öğrenciler Eskişehir, Kütahya ve İzmir’in ardından Denizli’ye geldi. YTB Denizli’de öğrencilere büyük bir sürpriz hazırladı. Eğitimci-Yazar Abbas Güçlü, Denizli’de öğrencilerle bir araya geldi. Öncelikle öğrencilerle akşam yemeği yiyen Güçlü, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtlayarak, onlara çeşitli tavsiyelerde bulundu.
“Ülkenize döndüğünüzde YTB’nin faaliyetlerini anlatın”
Türkiye’de çeşitli üniversitelerde okuyan uluslararası öğrencilere hitap eden Güçlü, onlara eğitim hayatlarına ilişkin önemli bilgiler verdi. Türkiye’de kaldıkları süre boyunca tarihi ve kültürel yerleri gezmelerini tavsiye eden Güçlü, YTB’nin Uluslararası Öğrenci Treni programının ise tam bir fırsat olduğunu söyledi. Öğrencilere üniversite eğitimlerinde yapmaları gerekenler hakkında da çeşitli tavsiyelerde bulunun Güçlü, Türkiye’den sadece okul bitirmiş olarak ülkelerine dönmemelerini istedi. Öğrencilerin ülkelerine döndüklerinde YTB’nin faaliyetlerini anlatmaları gerektiğini bildiren Güçlü, “Ülkenize döndüğünüzde YTB’nin faaliyetlerini anlatmanız gerekir. YTB Türkiye Cumhuriyetinin bir kuruluşudur. Kendi ülkenize ne kadar güveniyorsanız, YTB’ye de o kadar güvenin” diye konuştu.
“Öğrenciyken iş alanlarında bulunun”
Türkiye’deki üniversiteler hakkında bilgiler veren Güçlü, öğrencilere zamanlarını iyi değerlendirmeleri gerektiğini aktardı. Türkiye’de bulunmanın büyük bir şans olduğunu ve öğrencilik yıllarının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Güçlü, öğrenciyken iş alanlarında bulunulmasının önemine dikkati çekti. Güçlü, “Türkiye’de bulabileceğiniz kadar farklı yetenekleri, düşünceleri kafanızın bir kenarına kaydedin. Avrupa’ya, Ortadoğu’ya çok rahat açılabileceğiniz noktadasınız. Türkiye’yi bitirdikten sonra Ortadoğu’yu gezin, Balkanlar’ı gezin, Avrupa’yı ve Uzakdoğu’yu gezin. Ne kadar çok yer gezerseniz, ileriye dönük yatırım yapmış olursunuz. Dünyanın en keyifli işi öğrenciliktir. Hiçbir şeyi ertelemeyin. Zamanınızı iyi kullanın. Kendinize önem verin. Sizler kendinizi ne kadar iyi hissederseniz, çevrenize o kadar yardımcı olursunuz. Kendinizi unutanlardan olmayın” dedi.
Öğrencilere sevdikleri işi yapmaları gerektiğini anlatan Güçlü, “En iyi meslek sizin en sevdiğiniz meslektir. Sevmediğiniz işte başarılı olmanız mümkün değil. Sevdiğiniz işte başarılı olma şansınız çok yüksek. Hangi mesleği seviyorsanız o mesleği yapın. Para kazanma kaygısı olmasın. Eninde sonunda, başarılı olduğunuzda para ve güç gelir. En önemli şey, hiçbir şeyi yarına ertelemeyin. Ertelediğiniz her şey kalır. Sonunda bir bakarsınız yaşınız geçmiş. Şuanda yapabileceğiniz işler varsa, hayalleriniz varsa onları yapın. Bol bol hayal kurun. Hayalleri olmayanın başarılı olması mümkün değildir. Hayalleriniz ne kadar güçlüyse o kadar başarılı olursunuz. Ne iş yaparsanız yapın, hedefi olanlar kazanır. Mazeretleri hayatınızdan çıkarın. Sürekli bir şeyler kovalayın. Ne istediğinizi bilirseniz arkası gelecektir” uyarılarında bulundu.
Türkiye’nin Eşsiz Güzelliklerine Şahitlik Ettiler
26-30 Eylül 2016 tarihleri arasında Türkiye’nin tarihi ve kültürel zenginliklerini doğrudan tecrübe etme şansına sahip olan uluslararası öğrenciler, Denizli’nin ardından Afyon ve Konya’ya trenle seyahat etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.