Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Uluslararası Öğrenci Treni” yeni öğrencileriyle Türkiye turuna çıkıyor

Türkiye’de Eğitim Gören, Dünyanın Farklı Ülkelerinden Başarılı 40 Türkiye Burslusu Öğrenci, 26-30 Eylül 2016 Tarihleri Arasında 5 Gün Boyunca Türkiye’nin Dört Bir Yanını Gezme İmkâni Bulacak.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2016 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2016 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Uluslararası Öğrenci Treni” yeni öğrencileriyle Türkiye turuna çıkıyor
Türkiye’de eğitim gören, dünyanın farklı ülkelerinden başarılı 40 Türkiye burslusu öğrenci, 26-30 Eylül 2016 tarihleri arasında 5 gün boyunca Türkiye’nin dört bir yanını gezme imkânı bulacak.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca Türkiye Bursları kapsamında gerçekleştirilen kültürel etkinlikler 2016 yılında da devam edecek. 2015 yılında birincisi gerçekleştirilen Uluslararası Öğrenci Treni 2016 yılında da yola çıkacak. 26-30 Eylül 2016 tarihleri arasında ülkemizde eğitim gören, dünyanın farklı ülkelerinden başarılı 40 Türkiye Burslusu öğrenci yeni bir Türkiye gezisinin heyecanını yaşayacak. Türkiye’nin tarihini ve kültürünü tecrübe edecekler. Öğrenciler düzenlenen etkinlik kapsamında, Eskişehir, Kütahya, İzmir, Denizli, Afyon ve Konya’yı gezme imkanı bulacak. Öğrenciler, 5 gün boyunca Türkiye’nin tarihi ve kültürel zenginliklerini doğrudan tecrübe etme şansına sahip olacak. Ayrıca seyahatleri boyunca bir takım kültürel programlarla Türkiye’nin tarihine, kültürüne, Türkiye’de ve dünyada yaşanan son gelişmelere dair seminer ve tartışma gibi interaktif etkinliklere de katılabilecekler.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, dünyanın dört bir tarafından Türkiye’ye gelen öğrencilerin, hem kendilerini hem de farklı kültürleri tanıma imkânı bulduğu bu tür etkinliklerin ilerleyen süreçlerde de devam edeceğini bildirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.