Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası Kıbrıs Üniversite Rektöründen GGC’ye Ziyaret

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, Gaziantep Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, Şehitkamil Rehberlik Araştırma Merkezi ile tercih dönemine yönelik...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, Gaziantep Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, Şehitkamil Rehberlik Araştırma Merkezi ile tercih dönemine yönelik olarak, rehber öğretmenlerinin eğitimi ile ilgili bir seminere katılmak üzere Gaziantep’e geldi. Prof. Dr. Halil Nadiri Gaziantep Gazeteciler Cemiyetine de ziyarette bulundu. Gaziantep ile KKTC arsındaki mesafenin İstanbul’a olan mesafeden daha yakın olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Nadiri, “Hepinize yavru vatandan kucak dolu sevgiler getirdik. Ben daha önce de buraya değişik vesilelerle geldim. Kendimi evimde gibi hissettim. Aynı coğrafyayı aynı iklim koşullarını paylaşıyoruz. Buradan KKTC’ye uçakla sadece 45 dakikalık mesafedeyiz. Her gün de karşılıklı seferler var o yüzden birbirimizden çok uzak değil, İstanbul’dan çok daha yakındır. Üniversitemiz 19 yıllık bir üniversite bu üniversite hayatı için çok uzun bir süre değil ama, genç, dinamik, aktif bünyesinde 90 farklı ülkeden 12 bini aşkın öğrencisiyle, yine 30 farklı ülkeden 5 yüze yakın öğretim üyesiyle sadece KKTC’nin değil bölgenin en önemli yüksek eğitim kurumlarından birinin rektörü olarak bugün aranızdayım. Gaziantep’te önemli bir ticaret merkezi konumu dolayısıyla stratejik bir konuma sahip burada çok kültürlü bir ortam var, çok uluslu bir ortam var. Bizim üniversitemizde Gaziantep’ten gençlerimiz eğitim görüyor. Onları en iyi şekilde hayata hazırlamaya çalışıyoruz” dedi.
“GAZİANTEP’TEKİ GAZETECİLERİN YAKINLARINA BURS VERMEYE HAZIRIZ”
"Kendi ekiplerimizi buraya gönderip sizin ihtiyaç doyduğu eğitime yardımcı olmaya hazırız" diyen Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, “Biz sizin ihtiyaç duyduğu eğitimi vermeye hazırız. İhtiyaç duyulan konularda eğitim semineri vermeye hazırız. Sizlerin kendi mesleğinizle ileriye gitmenize yardımcı olabiliriz. Gazeteci arkadaşların gelişiminin yanında çocuklarının gelişimi de bizler için önemlidir. Bu bağlamda bizim iş birliği yaptığımız kurumlara uyguladığımız özel burs sisteminden bir protokolle sizleri yararlandırabiliriz. Sizin, çocuklarınızın ve yakınlarınızın bizim özel burs sisteminden yaralanmanız mümkün” ifadelerini kullandı.
GGC Başkanı İbrahim Ay ise Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. GGC olarak bilimin önemini bildiklerini belirten Ay, “Gazeteciler cemiyeti olarak bilimin ve ilimin önemini biliyoruz. Ve tüm çalışmalarımızı projelerimizi bu tabanda yapmaya büyük özen gösteriyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, GGC Başkanı İbrahim Ay’a plaket verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.