Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası gençlik kampı “darbeye karşı demokrasi” için Antalya’da toplanıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından düzenlenen ’’Uluslararası Gençlik Kampı’’ Antalya-Duacı Gençlik Kampı tesisinde, 10-24 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.“Barış, dayanışma ve...

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2016 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2016 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından düzenlenen ’’Uluslararası Gençlik Kampı’’ Antalya-Duacı Gençlik Kampı tesisinde, 10-24 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
“Barış, dayanışma ve ortak değerler için gençlik eylemde’’ teması ile toplanacak kampta gençlerin, tarihi ve kültürel mirası paylaşmaları, toplum arasında arkadaşlık ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi, ortak değerlerle güçlü bir gelecek inşa edilmesi, geleceğin genç liderlerinin global ve sosyal olaylarda gelişimine katkıda bulunulması, toplumun refahına ve insanlığın her noktasına katkıda bulunulması ve kendi değerlerini koruma ve sahip çıkmaları amaçlanıyor.
Uluslararası Gençlik Kampı, 10 - 16 Ağustos tarihlerinde erkekler ve 18 - 24 Ağustos tarihleri arasında ise kızlar için gerçekleştirilecek. Kampa, İslam İşbirliği Teşkilatına üye ülkelerden 18 - 25 yaş aralığındaki gençler katılacak. Program içerisinde, kamp ve sportif aktivitelerin yanı sıra; manevi değerler kapsamında gönüllülük, Müslüman ülkelerde gençlik sorunları ve çözüm önerileri, Müslüman gençlerde karşılıklı kültürler arası farkındalık ve İslam coğrafyasında ayırımcılık ve aşırıcılık mücadele konularında tematik oturumlar gerçekleştirilecek. Ülkelerin ulusal sunumları, kültürel çalıştaylar ve spor turnuvaları yapılacak.
Türkiye Demokrasisi için el ele
İslam İşbirliği Teşkilatı’nın bir alt kuruluşu olan “İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu” ile işbirliği halinde gerçekleştirilecek kampta gençler, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi karşısında Türkiye demokrasisi ve Türk gençleri ile dayanışma ortaya koyacaklar. Gençler, bu hain kalkışma sebebiyle olağanüstü bir dönemden geçen Türk gençliğinin ve Türkiye demokrasinin yanında olduğunu Dünya kamuoyuna büyük bir kararlılıkla bir kez daha duyuracak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.