Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (IEC) 80. Genel Kurul Toplantısı Frankfurt’ta yapılacak

Türkiye Ulusal Komitesi’nin tam üyesi olduğu Uluslararası Elektroteknik Komisyonu’nun (IEC) 80. Genel Kurul toplantıları 13-15 Ekim 2016 tarihleri arasında Almanya’nın Frankfurt şehrinde yapılacak. TSE Başkanı ve IEC Türkiye Ulusal Komitesi...

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2016 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2016 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Ulusal Komitesi’nin tam üyesi olduğu Uluslararası Elektroteknik Komisyonu’nun (IEC) 80. Genel Kurul toplantıları 13-15 Ekim 2016 tarihleri arasında Almanya’nın Frankfurt şehrinde yapılacak. TSE Başkanı ve IEC Türkiye Ulusal Komitesi Başkanı Sebahittin Korkmaz, Genel Kurul kapsamında yapılacak konsey toplantılarına katılmak üzere Frankfurt’a gidecek.
TSE’den yapılan açıklamaya göre; IEC’nin 80. Genel Kurul toplantılarında, sektörde uluslararası standartların oluşumuna katkıda bulunan teknik komiteleri yöneten IEC Standardizasyon Yönetim Kurulu üyeliği (IEC SMB), IEC Standardizasyon Yönetim Kurulu Başkanlığı ve IEC Uygunluk Değerlendirme Kurulu (IEC CAB) üyeliği seçimleri yapılacak.
IEC Türkiye Ulusal Komitesi adına TSE, IEC Standardizasyon Yönetim Kurulu ve IEC Uygunluk Değerlendirme Kurulu üyelikleri için Enstitüden adaylar gösterecek. Seçimler Frankfurt’ta IEC’ye tam üye olan ulusal komiteler tarafından yapılacak.
80. IEC Genel Kurul toplantıları ile aynı zamanda Uluslararası Elektroteknik Komisyonu’na bağlı olarak çalışan yaklaşık 110 teknik komite ve bunlara bağlı alt teknik komitelerde gönüllü çalışan teknik uzmanlar da uluslararası standartlara yön verecek.
Genel Kurul toplantılarına katılan ilgili sektörlerden teknik uzmanların odaklanması öngörülen konular arasında haberleşme teknolojilerindeki gelişmeler, endüstri 4.0, giyilebilir teknolojiler, mikro şebekeler, yenilenebilir enerji ve enerji tasarrufunda trendler göze çarpıyor.
80. IEC Genel Kurul toplantılarına TSE Başkanı Korkmaz ile birlikte TSE Genel Sekreteri Mehmet Bozdemir ve TSE’den uzmanlar katılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.