Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası Din ve Toplum Fotoğraf Yarışması Sergisi açıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 1’nci Uluslararası Din ve Toplum Fotoğraf Yarışması’nın sergi açılışında yaptığı konuşmada, “Biz onları sadece birer resim olarak okumayacağız aynı zamanda sözü yücelten birer...

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2016 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2016 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 1’nci Uluslararası Din ve Toplum Fotoğraf Yarışması’nın sergi açılışında yaptığı konuşmada, “Biz onları sadece birer resim olarak okumayacağız aynı zamanda sözü yücelten birer sanat eseri olarak okuyup değerlendireceğiz” dedi.
Türkiye Diyanet Vakfı Görevlileri Sendikası’nın (Diyanet-Sen), Fotoğraf Sanatı Uluslararası Federasyonu(FIAP) ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu(TFSF) onayı ile düzenlediği “1. Uluslararası Din ve Toplum Fotoğraf Yarışması”nda dereceye giren ve sergilenmek üzere seçilen 50 eser Metro Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışına Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve çok sayıda kişi katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, düzenlenen fotoğraf yarışmasının uluslararası çapta düzenlendiğine dikkat çekerek, “Bu uluslararası bir fotoğraf yarışması açtıklarını ifade edince merak ettim. Daha önce zannediyorum ülke çapında yapmışlardı ama şimdi uluslararası çapta bunu yaptık. Biz sözü yüceltmekle mükellefiz bu asırda en büyük şikâyetimiz imajın, görselliğin, sözün önüne geçmesidir. Biz yine sözü yüceltmeye devam edeceğiz. Biz sözü yüceltmeye devam etmek zorundayız. Benim en büyük korkum özellikle dini hayatta reklam ve propaganda, reklamın ve propagandanın dili, dini diline dönüşürse o büyük bir tehlikedir. Davetin dili başkadır. Reklâmın dili başkadır. Buna rağmen sözün tükendiği yerler vardır. İçinde yaşadığımız yıllar sözün tükendiği yıllar” şeklinde konuştu.
Görmez, sözün tükendiği yerde bir fotoğraf karesinin çok şey anlatacağını belirterek, “Bu çalışma buna hizmet edecek. Biz onları sadece birer resim olarak okumayacağız aynı zamanda sözü yücelten birer sanat eseri olarak okuyup değerlendireceğiz. O gözle bakacağız. Bu sene Hac’ca giden bir fotoğrafçı bir ressam rüku’ya vardığında şahit olduğu bir kareyi daha sonra reis olarak çizmiş rüku’ya vardığında sağına, soluna baktığında farklı renklerde ayaklar görmüş bazıları kıpkızıl bazıları simsiyah, bazıları bembeyaz sadece o ayakları eline fırça alarak hafızasına kaydettiğini resme dökmüş. O resimden bana söz ettiğinde o resmin kendisini nasıl etkilediğini söylediğinde bende hakikaten çok duygulandım” diye konuştu.
“İslam, Kültür ve Medeniyetlerin İzdüşümleri, Yaşayan İslam, Müslümanlar ve Sanat Eserleri” konusu ile dünyada ilk kez düzenlenen fotoğraf yarışmasında, en iyi fotoğrafçı ödülünü Mustafa Demirbaş aldı. 4 Eylül 2016’da yapılan değerlendirme toplantısında jüri üyeleri Hindistan’dan yarışmaya katılan Abhijit Banarjee’nin “Namaz” isimli eserini birinci, Gürkan Öztürk’ün “Mukabele” eserini ikinci, İbrahim Aysündü’nün “Dua” isimli eserini ise üçüncü olarak değerlendirdi.
Ankara Metro Sanat Galerisi’nde sergilenen 50 eser sanatseverler tarafından 3 -10 Ekim tarihleri arasında görülebilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.