Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası Dijital Kütüphane Hizmete Girdi

Antalya’nın ilk uluslararası multimedya kütüphanesi Büyükşehir Belediyesi ve TSS Group işbirliğinde BİLSEM’de açıldı. Antalyalı öğrenciler dijital kütüphane sayesinde Malaga ve Dresden’deki öğrencilerle proje alışverişinde bulunabilecek....

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2016 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’nın ilk uluslararası multimedya kütüphanesi Büyükşehir Belediyesi ve TSS Group işbirliğinde BİLSEM’de açıldı. Antalyalı öğrenciler dijital kütüphane sayesinde Malaga ve Dresden’deki öğrencilerle proje alışverişinde bulunabilecek. Projenin bir sonraki adımında Antalya, Malaga ve Dresden arasında kardeş şehir ilişkisi kurulacak.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Almanya’nın Dresden ve İspanya’nın Malaga Belediyeleri ile işbirliği yaparak uluslararası multimedya kütüphanesi projesine imza attı. TSS Grup Başkanı Manuel Molina ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in çabaları ile Bilim ve Sanat Merkezinde (BİLSEM) kurulan dijital kütüphane törenle hizmete girdi.
BİLSEM’deki açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İspanya Endülüs Milli Eğitim Bakanı Adelaida de la Calle Martin, Malaga Belediyesi Kültür Müdürü Gemma del Corral Parra, Dresden Belediyesi Başkan Temsilcisi Prof. Dr. Arend Flemming, TSS Grup Başkanı Manuel Molina ile çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan Başkan Türel, çok anlamlı bir işbirliğini başlattıklarını belirterek, "Bu proje ile Malaga, Dresden ve Antalya arasında bilimsel, kültürel değişim ve işbirliğinin temellerini atıyoruz. Bu proje ile öğrencilerimiz arasında iletişim gelişecek, gençlerimiz birbirlerinin kültürünü tanıyacak. Hem öğrencilerin bireysel gelişimlerine katkıda bulunacak hem de şehirlerimiz, ülkelerimiz arasında dostluk ve kardeşlik bağları kuvvetlenecektir. Gençlerimiz, insanlarımız arasındaki iletişim; önyargıları yıkacak, birimizi daha iyi tanımamızı, anlamamızı, daha iyi öğrenmemizi sağlayacaktır" diye konuştu.
"KARDEŞ ŞEHİR OLMAK İÇİN BİR ADIM DAHA ATILACAK"
Bu adımla birlikte Malaga, Dresden ve Antalya’nın kardeş şehir olmaları için bir adım daha atılacağını söyleyen Türel, "Üç güzel şehrimiz, çocuklarımızın kurduğu köprü ile daha güçlü ilişkiler içinde olacaktır. Bu işbirliğiyle, üç güzide şehrimizin ortak projelerde yer almasını sağlamasını temenni ediyorum. Bu projeye, gençlerimizin kuracağı işbirliği ağlarına Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen tüm katkı ve desteği vereceğiz" dedi.
Başkan Menderes Türel, kurduğu vakıf kanalıyla projeye çok önemli katkılar koyan TSS Group Başkanı Manuel Molina’ya teşekkür etti. Manuel Molina da Antalya Uluslararası Multimedya Kütüphanesi’nin kültürlerarası karşılıklı anlayış ve diyaloğa destek vereceğini ifade etti. Antalyalı öğrencilerin Malaga ve Dresden’de mevcut olan dijital kütüphanelerle yeni fikirleri tartışacağını, deneyimlerinden faydalanacağını anlatan Molina, bu çalışmaların öğrencilerin birbirlerinin ülkelerine yapacağı seyahatlerle destekleneceğini dile getirdi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Türel ve konuklar Uluslararası Multimedya Kütüphanesini gezdi. Oluşturulan dev ekranda Skype bağlantı üzerinden Malaga ve Dresden’deki iki okulun dijital kütüphaneleriyle canlı bağlantı gerçekleştirildi.
Öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle kütüphaneye alınan bilgisayarlar aracılığıyla, yaptıkları projeleri Skype üzerinden Malaga ve Dresden’deki öğrencilerle karşılıklı etkileşim içerisinde bulunarak paylaşma fırsatı bulacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.