Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin açılışı yapıldı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin başlangıcı kapsamında Taksim Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2016 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2016 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin başlangıcı kapsamında Taksim Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.
Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) tarafından dört kez dünyanın en iyi festivali seçilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin 17’ incisi başlıyor. Festivalin açılışı kapsamında, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, festivale katılan 37 ülkeden sanat elcisi temsilcileri ile Taksim Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.
“Ülkemizin nazik dönemlerden geçtiğini biliyoruz”
Festivalin açılış programında konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin startını, Taksim Atatürk Anıtı’nda saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okuyup, basın bildirimizi basınımıza sunarak başlattık. Ülkemizin nazik dönemlerden geçtiğini biliyoruz. Ama kültür hayatında, sanat hayatında eksiklik yapamayız. Sayın başbakanımızın da ifade ettiği gibi kültür sanat hayatı, sosyal hayat devam edecek. Bunda en ufak bir taviz veremeyiz. Düşmanlarımız bizim oturup kara kara düşünmemizi, moral bozukluğu içerisinde bitkin vaziyette kalmamızı isteyebilirler ve bunu da istiyorlar. Buna Türk milleti asla müsaade etmeyecektir” dedi.
“Bu seneki festival demokrasi festivalidir”
Demokrasi sevdalısı Türk milletinin 15 Temmuz’da demokrasi adına destan yazdığını belirterek sözlerine devam eden Akgün, “ Türk Milleti canıyla, kanıyla demokrasiyi korumuştur. O kahraman şehitlerimizi rahmetle, şükranla anarken, hem teşekkür edip geçmiş olsun dileklerimizi iletirken bizde milli mesele olarak gördüğümüz için yurt dışından gelen 40 ülkenin binden fazla genciyle Büyükçekmece Mimar Sinan Köprüsü üzerinde buluşarak “Yurtta barış dünyada barış” sloganımızla beraber “Sevgi birbirimize, barış hepimize” ifadeleriyle dünyayı selamlayacağız. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyeceğiz. Yaşasın demokrasi diyeceğiz. Yaşasın laik Türkiye cumhuriyeti diyeceğiz. Ama bu seneki festival demokrasi festivalidir. Bu festival dünya adına yapılan bir festivaldir. Dünya Festivaller Birliği’nin Türkiye’deki A kategorisindeki bu sene üst üste 4. kez dünyanın en iyi festivalini aldı. Bu nedenle ülkemiz adına yapılmış çok önemli bir kültürel faaliyettir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.