Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisleri konferansı

Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisleri Konferansı’nın (UBMK) otuzuncusu Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.NKÜ Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Rektör Yardımcıları Prof....

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2016 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2016 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisleri konferansı
Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisleri Konferansı’nın (UBMK) otuzuncusu Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
NKÜ Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İhsan Soysal, Prof. Dr. Şefik Kurultay ve Prof. Dr. İsmail Yılmaz, akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
Konferansın açılışında konuşan NKÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ercan Buluş, konferansın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini sunarak, konferansın başarılı geçmesini diledi.
UBMK 2016 Başkanı Prof. Dr. Eşref Adalı gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, “İnanılmaz bir başarı öyküsü. 30 kere bölüm başkanları olarak toplandık. Bu toplantıların neticesinde Türkiye’yi bilişim alanında geliştirmek için çıkarttığımız bir dergiye sahip olduk” sözlerine yer verirken, ev sahipliğinden dolayı Namık Kemal Üniversitesi’ne teşekkürlerini sundu.
Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer ise, konuşmasında Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanları Toplantısı ve Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği Konferansı olmak üzere iki ayrı önemli bilimsel toplantıya ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, UBMK 2016’nın Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.
NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal da konuşmasında, “Bilişim insanların teknik, ekonomik ve toplumsal iletişimde kullandığı ve bilimin dayanağı olan bilginin, düzenli ve akla uygun bir biçimde, özellikle bilgisayarlar ve benzeri elektronik aygıtlar aracılığıyla bilimin işlenmesi anlamı taşımaktadır. Bilişim ile bilginin paylaşımının hız, içerik ve miktarının artışının insanların refahına hizmette önemli ivme kazandıracaktır” dedi.
Prof. Dr. İhsan Soysal, bu yıl düzenlenen konferansın ana konusunun “Yazılımda Kalite ve Güvenlik” olarak belirlendiğini belirterek, toplantının hazırlanmasında emeği geçen ve katkı sağlayanları kutlayarak konuşmasını sonlandırdı.
Protokol konuşmalarının ardından Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisleri Konferansı’nın açılış oturumuna geçildi. İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eşref Adalı başkanlığında gerçekleştirilen oturumda Gebze Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Soğukpınar, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu ve Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Varol “Ülkemizde Bilgi, Bilgisayar ve Yazılım Güvenliği “konusu üzerine sunumlarını aktardı.
Bu yıl otuzuncusu gerçekleştirilen Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisleri Konferansları 23 Ekim’e kadar devam edecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.