Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası Balkan Tarihi ve Kültürü Sempozyumu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) destekleriyle Uluslararası Balkan Tarihi ve Kültürü Sempozyumu gerçekleştirildi.Trakya Üniversiteler Birliği bünyesinde...

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2016 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2016 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) destekleriyle Uluslararası Balkan Tarihi ve Kültürü Sempozyumu gerçekleştirildi.
Trakya Üniversiteler Birliği bünyesinde Balkan tarihi ve kültürüne yönelik organize edilen ilk uluslararası sempozyum olma özelliği taşıyan sempozyum, Osmanlı ve Balkan Tarihine yaptığı katkılarından dolayı Prof. Dr. Halil İnalcık’ın aziz hatırasına ithaf edildi.
Açılış konuşmasında Prof. Dr. Yücel Acer, Balkanların tarihi, sosyal, siyasi, kültürel ve ekonomik açıdan Türkiye’nin ayrılmaz bir parçası olduğunu ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Türkiye ve Balkanlar arasında akademik işbirliğinin geliştirilmesinde öncü bir rol üstlendiğini vurguladı. Sempozyumun açılış oturumu bir televizyon kanalı tarafından da canlı olarak yayınlandı.
Sempozyuma Amerika Birleşik Devletleri, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Türkiye ve Yunanistan olmak üzere 13 ülkeden toplam 81 bilim insanı katıldı. Sempozyumda 27’si İngilizce ve 48’i Türkçe olmak üzere 75 tebliğ sunuldu. Antik dönemden modern zamanlara kadar çok çeşitli konularda bildiriler sunulan sempozyumun ağırlıklı temasını Balkanlarda Osmanlı Kültür ve Medeniyeti oluşturdu. Sempozyumda Osmanlı fetih ve iskan politikası, tahrirlerin demografi tarihi açısından önemi, Bosna ve Arnavutluk’ta İslamlaşma, Balkanlarda Osmanlı vakıfları, Osmanlı vergi politikaları, Osmanlı hoşgörüsü, Kavânin-i Yeniçeriyân ve Devşirme Sistemi, Balkan Savaşları, azınlık politikaları ve göçler ve edebi eserlerde diğer milletler hakkındaki algılar gibi konularda sunulan tebliğler dikkat çekti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.