Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası Antalya Film Festivali’nde bin 800 kişi görev aldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 16-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirdiği Uluslararası Antalya Film Festivali ile Antalyalılar sinema ve etkinlik dolu bir festival yaşadı. Festivalin sorunsuz ve başarıyla geçmesi için aylardır hazırlık...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2016 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2016 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 16-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirdiği Uluslararası Antalya Film Festivali ile Antalyalılar sinema ve etkinlik dolu bir festival yaşadı. Festivalin sorunsuz ve başarıyla geçmesi için aylardır hazırlık yapıldığını ve dev bir kadronun görev aldığını belirten ANSET Genel Koordinatörü Dilaver Tanık, Antalyalılara muhteşem bir festival yaşatmak için bin 800 kişinin canla başla çalıştığını söyledi.
Yerli ve yabancı sanatçıların katılımı ile dolu dolu etkinliklerle gerçekleştirilen Antalya Film Festivali’nin sorunsuz ve başarılı geçmesi için ekiplerin gecesini gündüzüne kattığını belirten Tanık, Cam Piramit, AKM ve EXPO Kongre Merkezi’nde yapılan film gösterimleri ve etkinlikleri anlattı. Cam Piramit’in Festival Merkezi olarak hizmet verdiğini belirten Tanık, AKM, Migros ve Markantalya’da Ulusal, Uluslararası filmlerle birlikte, Rengahenk Seçkisi, Ulusal Belgesel Film Seçkisi, Ulusal Kısa Film Seçkisi, Açılış ve Özel gösterim olmak üzere 100’e yakın film gösterimi gerçekleştirildiğini söyledi.
"Özel gösterimler"
Tanık, festivalde ‘Onuruna’, ‘Anısına’ olmak üzere özel film gösterimleri gerçekleştirildiğini hatırlatarak, "Özellikle vurguladığımız temalar ‘Güneş Tutulması ve Hiçbir Yerin İnsanları’ festival etkinlikleri içerisinde dikkat çekti. Özel bölümler kategorisinde Dünya sinemalarından, ‘Bir Ülkeye Bakış; Çin’, ustaların gözünden, gece yarısı gösterimleri, engelsiz filmler, Kapalı Gişe Atıf Yılmaz ve Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu bölümü, filmlerin gösterimleri de sinema izleyicisinden tam not aldı" dedi.
"Festival yolunda 125 etkinlik"
Festival kapsamında Antalya Film Forum 2016 içerisinde Masterclass, panel ve söyleşiler gerçekleştirildiğini ifade eden Dilaver Tanık, "Ayrıca Cam Piramit’te düzenlenen Film TMR içerisinde film buluşmaları, konferansları gerçekleştirdik, Kısa Film merkezi oluşturduk ve panel ‘Rabarba’ adlı sergiyi açtık. Aynı zamanda Konyaaltı Açık Hava Film gösterimleri ve festival yolu etkinlikleri ile sanat dolu günler geçirdik. Festival boyunca festival yolunda 125 etkinlik düzenledik" diye konuştu.
"Sinema TIR’ı ilçeleri dolaştı"
Her yıl festivalin açılışında gerçekleştirilen geleneksel ‘Yıldızlar Geçidi’ kortejinin yine Antalyalıların yoğun ilgisi ile sorunsuz ve başarılı gerçekleştirildiği dile getiren Dilaver Tanık, "Kortejde 1 TIR, iki üstü açık iki katlı otobüs, 15 klasik araç, 12 kilometrelik güzergahta iki saat boyunca sanatçılarımız Antalyalılarla kucaklaştı. Ayrıca sinema TIR’ı Antalya’nın 19 ilçesinde hem doğusunda hem de batısında bin 500 kilometre yol yaparak halkla buluştu. 1 Ekim’de Gazipaşa ve Korkuteli’nde halkla buluşan Sinema TIR’ı, 10 Ekim’e kadar, her gün, Alanya-Elmalı, Akseki-Kaş, İbradı-Demre, Gündoğmuş-Finike, Manavgat-Kumluca, Kemer-Serik, Aksu-Döşemealtı, Muratpaşa-Konyaaltı ilçelerinde gösterim yaptı" dedi.
"Onur verici duygu"
Cam Piramit’in kurulum süresinde 40 TIR malzeme kullanıldığını, 2 bin 500 metrekare halı ile kaplandığını belirten Dilaver Tanık, AKM için de 2 adet sinema salonunda branding çalışması yaptıklarını söyledi. Dilaver Tanık, EXPO Kongre Merkezi’nde muhteşem bir sahne tasarımı gerçekleştirildiğini belirterek, "Uzun süre utulmayacak bir sahne tasarımı ile festivalimizi başarılı bir şekilde tamamladık. Bunun için dev bir kadro emek verdi. Her şeye değdi. Başkanımız Menderes Türel’in, kusursuz, sorunsuz bir festival gerçekleştirilmesi için ekibimizle birlikte gece gündüz bizlere verdiği destek için teşekkür ediyoruz. Festival başkanımızı başarılı çalışmalar gerçekleştirmesi ekibe de yansıdı. Festivalimizin tüm dünyada konuşuluyor olması bizleri çok sevindirdi. Bu her şeyin üstünde gurur ve onur verici bir duygu" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.