Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Ulusal ve Uluslararası Medya Boyutuyla 15 Temmuz” konferansı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili “Ulusal ve Uluslararası Medya Boyutuyla 15 Temmuz” konulu konferans düzenlendi.15 Temmuz Şehitler Parkı Şehit Ömer Halisdemir Salonu’nda...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2016 23:38
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2016 23:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili “Ulusal ve Uluslararası Medya Boyutuyla 15 Temmuz” konulu konferans düzenlendi.
15 Temmuz Şehitler Parkı Şehit Ömer Halisdemir Salonu’nda moderatörlüğünü gazeteci-yazar Süleyman Özışık’ın yaptığı konferansa konuşmacı olarak İnternethaber.com Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık, Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan ve gazeteci-yazar Nevzat Çiçek katıldı. 15 Temmuz darbe girişiminde yaşadıklarını anlatan Hadi Özışık, “Medyanın gücünü ve bütün medyanın bizlerin olduğunu 15 Temmuz gecesinde gördük. Bizim kendi içimizde yapmış olduğumuz yayınlarla değil, bütün medyanın nasıl faydalı olabileceğini bir kez daha gördük. İnternet medyasının 2005 yılından beri bir yasasının olmadığına dair hep şikayette bulunuyorum. Bunu Cumhurbaşkanına, Başbakana, bakanlara anlattım. Başbakanımız Binali Yıldırım ile birlikte bu yasanın çıkması için büyük mücadele verdik. Halen de vermeye çalışıyoruz. Biz Türkiye’nin en sorunlu medyasıyız. Bizim yasamız yok, gelin bizi sorumlu hale getirin. 15 Temmuz gecesi gördük ki internet medyası alnının akıyla mükemmel bir mücadele verdi. O gece televizyonlar da etkiliydi” dedi.
“‘Korsan bildiri’ diye manşet attık tehdit edildik”
Darbe gecesi TRT’nin okuduğu bildiri için ‘korsan bildiri’ diye manşet attıklarında tehdit telefonları aldıklarını belirten Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan ise, “Kendi elleriyle kazıyarak getirmiş oldukları Türkiye’nin bugünkü halini böyle bir yapıya teslim etmek istemeyen, direnişi seçen aynen Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcında olduğu gibi bir kez daha bu millet toplumsal olarak bütünleşmesini sağladı. Burada da biz medya mensuplarına düşen görev ne ise yapabildiğimiz kadarıyla buna destek olmaya çalıştık. Bizde bu milletin bir ferdi olduğumuzu, bir anlamda görev bilincini bilerek bunun çalışmasını yaptık. O gece enteresan olan şey, biz TRT ekranlarından bildiri okunduğunda ‘o korsan bildiri, sakın oyuna gelmeyin, o silah zoruyla okutulmuştur’ diye manşet attığımızda o dakika itibariyle bizi onlarca insanın tehdit eden telefonlarını aldık. Bizi tehdit etmeye başladılar. Bütün yayın organları bu korkunun içerisinde yayın yapmaya devam ettiler. Beline silah koyan bir bakan gitti, TRT’yi darbecilerden teslim aldı. Bu bizim ilk defa gördüğümüz bir şeydi” diye konuştu.
15 Temmuz darbesinin Türkiye’de iki amaç için yapıldığını ifade eden Gazeteci-Yazar Nevzat Çiçek de şunları söyledi:
“Bir tanesi gerçek anlamda İslam’ın İslam’dan uzaklaştırılması ve içinin boşaltılmasıydı, diğer taraftan da Türkiye’nin iktisadi bağımsızlığını kazanma yolunda attığı adımların engellenmesiydi. Dünyada 1982 yılından beri Amerika’nın ve Batı’nın oluşturduğu bir paradigma var. Diyorlar ki, biz İslam dünyasına direkt müdahalelerde bulunduğumuzda bu bize karşıt olarak geliyor. Dolayısıyla biz paradigmayı değiştirip İslam dünyasını içeriden şekillendirme yoluna gideceğiz. 1982 yılından itibaren bir tez geliştiriyorlar. ‘Avrupa’da 30 yıl din savaşları yaşandı, mezhep savaşları yaşandı. 100 yıllık savaşlar yaşandı. Bunun neticesinde Avrupa kiliseye hapsedilmiş bir dinle karşı karşıya kaldı. Burada ’seküler bir dinde mutabakatta kaldık, bunu biz İslam coğrafyası içerisinde uygulayabilir miyiz’ noktasından hareket ediyorlar. İki aşamalı bir plana doğru gidiyorlar. ‘Biz bu İslam’a karşı İslam için 4 aşamalı bir program önerelim’ diyorlar. Onlardan bir tanesi mezhebe karşı mezhep, coğrafyaya karşı coğrafya, ırka karşı ırk ve radikal İslam’a karşı ılımlı İslam diyorlar."
Konferansa Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Baro Başkanı Kerami Gürbüz, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Aygün, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.