Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ Üniversitesine 4 minareli 20 bin kişilik cami

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Bursa mitinginde yapılmasını istediği büyük cami, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü içinde yükseliyor.Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde...

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uludağ Üniversitesine 4 minareli 20 bin kişilik cami

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Bursa mitinginde yapılmasını istediği büyük cami, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü içinde yükseliyor.

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde yapımına başlanan 4 minareli caminin kubbe yüksekliği 41,7 metre, minare yüksekliği 75,8 metre olacak ve Bursa’nın her yerinden görülebilecek. Toplam 10 bin metrekare alana inşa edilen cami, 6 bin 400 metrekare kapalı alana sahip olacak. Açık ve kapalı alanlarda aynı anda toplam 20 bin kişinin ibadet edeceği külliye bünyesinde bin 500 kişilik konferans salonu da yer alacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru ile birlikte külliye inşaatında incelemelerde bulundu. Kampüs içinde toplam 10 bin metrekare alana sahip cami alanında hafriyat çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Başkan Altepe, temel atma aşamasına gelindiğini vurguladı. Başkan Altepe, Vali İzzettin Küçük, Rektör Yusuf Ulcay ve hayırsever iş adamlarının da katkılarıyla kısa zamanda bu büyük eserin Bursa’ya kazandırılacağını da sözlerine ekledi.

Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru da cami için devlet bütçesinden hiçbir harcama yapılmadığını, Büyükşehir Belediyesi ve hayırseverlerin destekleriyle bu eserin kente kazandırıldığını hatırlatarak, katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.