Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ülkü Ocakları’nın 9 Tır’lık Yardımı Halep’te

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yürütülen yardım kampanyası kapsamında hazırlanan 9 TIR’lık insani yardım Suriye Türkmenleri’ne ulaştırıldı.Suriye’de oldukça zor şartlar altında hayatlarını devam ettirmeye...

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yürütülen yardım kampanyası kapsamında hazırlanan 9 TIR’lık insani yardım Suriye Türkmenleri’ne ulaştırıldı.
Suriye’de oldukça zor şartlar altında hayatlarını devam ettirmeye çalışan Türkmenler’e Ülkü Ocakları tarafından insani yardımda bulunuldu. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, yardımların teslimini bizzat gerçekleştirmek için Hatay Cilvegözü Sınır Kapısı’na gelerek, yardım konvoyunu Türkmen temsilcilerine teslim etti. Burada kısa bir açıklama da bulunan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kılavuz, Ülkü Ocakları’nın 4 yılı aşkın bir süredir Türkmenlere yönelik çeşitli kampanyalar yürüttüğünü belirterek, "Çeşitli terör örgütleri ve diktatör yönetimlerin pençesinde var olmaya çalışan Türkmen soydaşlarımızın her zaman olduğu gibi bu dönemde de yanlarındayız. Yürütmüş olduğumuz yardım kampanyalarımız ile hem Irak Türkmenlerini hem de Suriye Türkmenlerini yalnız bırakmamaya çalıştık. Bugün burada Türk Milleti’nin bizlere emaneti olan yardımları gerçek sahiplerine, Suriyeli soydaşlarımıza teslim etmek için bulunduğumuz Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan Ayının aynı zamanda paylaşma ve dayanışma ayı olduğu bilinciyle bölgenin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hazırladığımız bu yardım konvoyumuz su, un ve gıda kolisi içermektedir” ifadesini kullandı.
’’YEGANE GÜÇ KAYNAĞIMI BÜYÜK TÜRK MİLLETİ’’
Yardımların içeriği konusunda da bilgi veren Ülkü Ocakları Genel Başkanı, 9 TIR’dan oluşan yardım konvoyunun 50 ton un, 9 bin adet gıda ve 4bin 368 adet su kolisinden oluştuğunu ve toplam olarak 500 bin liranın üzerinde bir harcama yapıldığını ifade ederek şunları dedi:
"Bu denli büyük bir yardımı yapmamıza vesile olan gece gündüz demeden fedakarca çalışan kıymetli Ülküdaşlarıma ve ekmeğinin yarısı bölüp soydaşına gönderecek kadar engin gönüllü olan, yegane güç kaynağımız Büyük Türk Milleti’ne teşekkürlerimi sunuyorum. Son olarak Ülkü Ocakları’nın başta Suriye ve Irak Türkmenleri olmak üzere tüm soydaşlarımıza yönelik desteklerinin gerek Türkiye’de gerek Türkiye dışında artarak devam edeceğini belirtmek istiyorum. Milletimizin dostları da düşmanları da şundan emin olsunlar ki bir tek Ülkücü var olduğu sürece necip milletimizin tek bir ferdi dahi yalnız kalmayacaktır."
Yardım TIR’larının teslimi sırasında Suriye Türkmenleri’yle fotoğraf çektiren Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, tırların sınırı geçmesinin ardından sınır kapısından ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.