Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ülkü Ocakları Başkanı Kılavuz, Pir-i Türkistan Ahmet Yesevi Yılı Faaliyetlerini Açıkladı

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Ahmet Yesevi Yılı’nda yapacakları faaliyetleri açıkladı.Kılavuz, 2016-2017 yılı Türk Milli Komisyonu tarafından sunulan öneri doğrultusunda Birleşmiş Milletler Eğitim,...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Ahmet Yesevi Yılı’nda yapacakları faaliyetleri açıkladı.
Kılavuz, 2016-2017 yılı Türk Milli Komisyonu tarafından sunulan öneri doğrultusunda Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) tarafından Ahmet Yesevi Yılı ilan edildiğini hatırlatarak," Ahmet Yesevi hazretlerinin vefatının 850. yıldönümünde başta UNESCO’nun merkezinin bulunduğu paris olmak üzere Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan ve bazı Özerk Türk Cumhuriyetleri olmak üzere çeşitli etkinliklerin düzenlenmesine katrar verilmiştir. Gönül Dünyamızın erenlerinden olan Pir-i Türkistan Ahmet Yesevi hazretlerinin Türk-İslam Medeniyetine katkısı herkesin malumudur. Düşünceleriyle çağlara meydan okuyan Yesevi Hazretlerinin manevi iklimine bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. Zira insanlar nefislerine köle olmuş, adalet, hoşgörü ve yardımlaşma gibi evrensel mefumlar unutulmaya yüz tutmuştur.
Ülkü Ocakları olarak milletimizin değerlerini tekrardan hatırlaması binlerce yıllık temelinde insana saygı ve adalet olan medeniyetimizin toplumumuzda yeniden zuhuru için çalışmalarımız artarak devam etmektedir. Tüm Türk Dünyası hatta insanlık için çok büyük bir öneme sahip olan Pir-i Türkistan Yesevi hazretlerinin ülkemizde de anlatılması ve anlaşılması için yıl boyu sürecek bir etkinlik takvimi hazırladık. Bu etkinliklerimiz çerçevesinde Şubat ayında ilk olarak “Ahmet Yesevi Kardeş Aile Projesi”ni hayata geçirdik" ifadesini kullandı.
Kılavuz, Ülkü Ocakları tarafından yapılacak olan diğer etkinlikleri ise şöyle sıraladı:
"Mart-2016: Ülkü Ocakları Genel Merkezi Tarafından düzenlenen ve bütün il ocaklarda uygulanan Abdullah Buğra Koçlar Eğitim Seminerleri kapsamında yapılacak olan tüm seminerlerde Ahmet Yesevi ve Yesevilik konusu işlenecektir.
Nisan-2016: "Ülkücüler Okuyor" projesi kapsamında Divan-ı Hikmet, Ahmet Yesevi ve Yeseviliği anlatan eserlerin il ocaklar bünyesinde okunması sağlanacaktır. Aynı zamanda genel merkez tarafından hazırlanan el broşürlerinin il ocaklar tarafından dağıtılacak halk bu hususta bilgilendirilecektir.
Mayıs-2016: Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından çeşitli illerimizde şiir dinletisi ve “Yesi’den Avrupa’ya Yesevilik” konulu tiyatro gösterimi yapılacaktır.
Haziran-2016: Ramazan paketi dağıtımı yapılarak “Yesevi İftar Sofraları” düzenlenecektir.
Temmuz-2016: Sevgiyi, kardeşliği, yardımlaşmayı, dayanışmayı ve barışı konu alan kısa film yarışması düzenlenecektir.
Ağustos-2016: Malazgirt Zaferinin yıl dönümü münasebetiyle “Anadolu’nun Fatihi Alparslan ve Gönüllerin Fatihi Yesevi” temalı etkinlikler düzenlenecektir. Ayrıca Yesevi Hazretleri’nin Hikmetleriyle ilgili beste yarışması başlatılacaktır.
Eylül- 2106: İlk adımda ilk destek eğitim paketi ile birlikte hazırlanan boyama kitapları çeşitli köy okullarında, okula yeni başlayan kardeşlerimize ulaştırılacaktır.
Ekim -2016: Pir-i Türkistan Ahmet Yesevi ve Yesevilik konulu resim, şiir, kompozisyon yarışmaları düzenlenecektir.
Kasım- 2016: Düzenlenenbeste,resim,şiir ve kompozisyon yarışmalarının sonuçları açıklanacaktır.
Aralık- 2016: Yarışmada dereceye giren yarışmacılara ödüllerinin taktim edileceği toy şöleni düzenlenecektir.
Ocak- 2017: Dosya konusu olarak Hoca Ahmet Yesevi’nin işlendiği dergi çıkarılacaktır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.