Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Arslan:

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Arslan, bütün dünyanın İstanbul’a yapılacak 3’üncü havalimanını kıskançlıkla izlediğini belirterek, "Bütün dünya üçüncü havalimanını ’nasıl engellerim’ diye uğraşıyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2017 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Arslan, bütün dünyanın İstanbul’a yapılacak 3’üncü havalimanını kıskançlıkla izlediğini belirterek, "Bütün dünya üçüncü havalimanını ’nasıl engellerim’ diye uğraşıyor" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Kadın Kolları Sivas İl Başkanlığınca bir otelde düzenlenen "Kadınlar Soruyor" adlı konferansa katıldı. Bakan Yılmaz, burada kendisine yöneltilen sorular üzerine 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasına değinerek, neden "evet" denilmesi gerektiğini anlattı. Bakan Yılmaz, daha sonra hükümetleri döneminde eğitimde yapılan yatırımlara da değinerek, rotasyon çalışması olup olmadığıyla ilgili bir soru üzerine şunları kaydetti:

"Şu anda bir rotasyon çalışmamız yok. Olması gerekir mi? Üzerinde çalışıyoruz. Eğitimin başarılı olmasını herkesten çok ben isterim. Öğretmen eğitimin kilit taşıdır. Değişmez hedefimiz kaliteli eğitim. Kaliteli eğitim için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Rotasyon da bunun içine dahil mi? Bunun üzerinde çalışıyoruz. Öğretmen atamaları ihtiyacımıza göre yapılıyor. Şu an da en çok ihtiyacımız olan sınıf öğretmenliği. Ardahan’a, Kars’a gittik, istenilen şeyler sınıf öğretmenliği. İzmir’e, İstanbul’a gittim söylenilen şeyler, ’din kültü öğretmeni ihtiyacımız var’ deniliyor. Millete hizmet esastır. Alacağın öğretmen sayısı nerede talep varsa o talebi karşılamak için yapılmalı, ihtiyaçlarımıza göre onları da yapıyoruz. Uzmanlık sınavı tekrar gündeme gelecek mi? Evet gelecek. Öğretmenimize ilave hak vermek, özlük haklarını iyileştirmek istiyoruz. Gerek baş öğretmen gerek uzman öğretmenlik yoluyla da diğer öğretmenlerden bir adım öne çıkanın mali haklarını iyileştirelim diye bir çalışmamız var. Önümüzdeki dönemde bunu yapacağız. Başbakanımız önümüzdeki dönem için bize 3 hedef koydu. Bir, ’ikili eğitimi kaldıracaksınız’ dedi. 77 bin derslik ihtiyacımız var. İstanbul’da 5 bin derslik önümüzdeki yıl bitecek inşallah. İkincisi, okul öncesini zorunlu eğitim kapsamına alacağız. Üçüncüsü de yabancı dil eğitimini mutlaka etkin bir hale getirmemiz lazım. Kısa zamanda da inşallah bunu gerçekleştiririz. İnşallah Türkiye’de de bir uzaktan eğitim ihtimali de düşünülerek öğretmenlerimizin hizmet içi eğitimine önem veriyoruz."

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan da Sivas’a gelecek Yüksek Hızlı Tren Projesiyle ilgili olarak, "İnşallah 2018 sonunda Ankara-Sivas arası Yüksek hızlı Tren’i bitirmiş ve Sivas’ı İstanbul’a kadar Yüksek Hızlı Tren’le bağlamış olacağız" dedi.

Kadınların demir yolu sektöründe idarecilikte olmasına önem verdiklerini dile getiren Arslan, "Bu kadın kardeşlerimizin elinde. İşlerine asılacaklar, mücadele edecekler, başarılı olacaklar. Ülkemizin çok önemli kurumlarının başında kadın kardeşlerimiz var sebebi kadın oldukları için değil, sebebi adaylar arasında en iyi o olduğu için atama yapıyoruz. Dolayısıyla iş kadın kardeşlerimize düşüyor. Mevcut görevleriyle yetinmeyecekler, bir sonraki görevi daha iyi nasıl yaparım deyip kendilerini ona hazırlarlarsa inanın ki devamı gelir." ifadelerini kullandı.

İstanbul’a yapılacak 3’üncü havalimanını bütün dünyanın kıskançlıkla izlediğini ve bunu ’nasıl engellerim’ diye uğraştığını belirterek, "Gıptayla izledikleri bir şey daha var. Amerika Birleşik Devletleri’nde Yüksek Hızlı Tren diye bir şey yok. Yüksek Hızlı Tren bizim ülkemizde var ve Sivasımıza geliyor. Ama Sivas’la da kalmayacak, ülkemizin en doğusuna da gidecek, güneyine de gidecek, bundan hiç şüpheniz olmasın" açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.