Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Arslan Üçüncü Havalimanında

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, üçüncü havalimanı şantiyesini ziyaret ederek, havalimanı inşaatıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Arslan, havalimanında gelinen son durumu basın mensuplarına anlatarak, "Yüzde...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 22:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 22:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, üçüncü havalimanı şantiyesini ziyaret ederek, havalimanı inşaatıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Arslan, havalimanında gelinen son durumu basın mensuplarına anlatarak, "Yüzde 27’si bitti buranın. Tamamı bittiğinde günde 3 bin uçak inecek" dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul’da gerçekleşen dev projeleri bugün ziyaret etti. İlk olarak üçüncü havalimanı şantiyesine gelen Bakan Arslan, yetkililerden bilgi aldı. Arslan, havalimanı şantiyesine helikopterle geldi. Bakan Arslan’ı Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İstanbul Grand Airport (İGA) Havalimanları Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu ve diğer yöneticiler karşıladı. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, havalimanı inşaatı ile ilgili Bakan Arslan’a bilgi verdi. Arslan, şantiyeyi gezdikten sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Arslan, terör saldırılarına değinerek, "Dış güçlerin, dış mihrakların maşaları, terör belası canımızı acıttı. İstanbul’da 11 canımızı kaybettik. Aynı şekilde Midyat’da da bugün şehitlerimiz var. Türkiye büyüdükçe bu projeleri yaptıkça bunları istemeyenler maşalarını kullanacaklar. Biz 78 milyon bu terör belasının üstesinden her zamankinden daha güçlü olarak geleceğiz" dedi. Yaşanan terör saldırısı sonrası acıyı yaşadıklarını belirten Bakan Arslan, "Tam bu dönemde ziyaretimizin başka bir anlamı var. Türkiye büyük projeleriyle büyümeye, yatırım yapmaya, insanının refahını artırmaya devam edecektir" diye konuştu.
Bakan Arslan, havalimanı inşaatının yüzde 27’sinin bittiğini söyleyerek, "Şu ana kadar 2 milyar avro harcandı. Her geçen gün personel ve iş makinesi sayısı artacak. İnşallah 2018’in ilk çeyreğinde burası yolcuların geldiği, yolcuların gittiği, uçakların peşi sıra indiği bir havalimanı olacak. Burası ilk bittiğinde iki bin, tamamı bittiğinde 3 bin uçak inecek" dedi.
GAYRETTEPE-ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI METRO İHALESİ
Bakan Arslan, Gayrettepe-Üçüncü Havalimanı metro ihalesiyle ilgili de konuşarak, "Uygulama projeleri bitti. 15 güne kadar netleşmiş olacak. Ardından ihaleye çıkacağız. Yapım süresiyle ilgili rekor bir sürede bitirilmesini planlıyoruz" dedi.
Vatandaşları uçak bilet fiyatlarıyla ilgili de uyaran Arslan, "Bilet fiyatlarının belirli marjda tutulması için çalışmamız var. Ancak vatandaşlarımız planlı bir şekilde erken bilet alırsa daha uygun olacak. Son gün bilet alan kişiler acil kişiler. Havayolu şirketleri de erken bilet alınması için tavsiyede bulunuyor" diye konuştu.
Öte yandan, yıl sonunda 1 milyon bin metrekarelik terminal binasının kaba inşaatını bitirilmesi planlanan şantiyede çalışmalar basın mensuplarınca görüntülendi. Görüntülerde havalimanında gelinen son durum kameralara yansıdı. Örnek terminal binası da basın mensupları tarafından görüntülendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.