Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uğur’dan paralel yapıyla kendisi arasında bağlantı kurmak isteyenlere tepki:

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kendisi ile paralel yapı arasında bağlantı kurmaya çalışanlara tepki göstererek, “Bu algı operasyonunu yapanlar şerefsizdir, haysiyetsizdir, alçaktır” dedi.Havran Belediyesi’ni...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2016 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2016 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kendisi ile paralel yapı arasında bağlantı kurmaya çalışanlara tepki göstererek, “Bu algı operasyonunu yapanlar şerefsizdir, haysiyetsizdir, alçaktır” dedi.
Havran Belediyesi’ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Kavaklı Park’ta yapılan kanalizasyon şebekesi ve atık su arıtma tesisi inşaatı ve Havran çayı yaya köprüsü temel atma törenlerine katıldı. Törende halka seslenen Başkan Ahmet Edip Uğur, kendisi ile Fetullahçı Terör Örgütü arasında bağlantı kurmak isteyenlere sert bir dil ve üslup ile cevap verdi. Uğur, “Son zamanlarda, (Edip Uğur görevden alınıyor. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Edip Uğur tutuklanacak. Paralel yapıyla, paralel yapının bir numaralı ismi Edip Uğur) şeklinde bir algı operasyonu yapılıyor. Bu, ilçe belediye başkanlarımıza, Büyükşehir’in yetkililerine, görevlilerine, bürokratlarına da yapılıyor. Ben diyorum ki bu algı operasyonunu yapanlar şerefsizdir, haysiyetsizdir, alçaktır. Bunlar, bu şerefsizler, bu alçaklar, bu iftiralarını, bu yalanlarını ispat ile mükelleftir. İspat edemezlerse şerefsizlerdir, haysiyetsizlerdir. İspat da edemezler. Paralel yapı ile Edip Uğur 20 senedir mücadele ediyor. Edip Uğur’un Balıkesir’e kurmuş olduğu, Müspet, Manevi İlimler Vakfı, bu yıl 20. kurban kesimi yapıyor. Bağış yoluyla alıyoruz. Fakir, fukaraya da biz 20 yıldır, 365 gün yemek dağıtımı yapıyoruz. Bunları bize söylettiriyorlar. Ben aş evi kurdum. Kurbanları topluyorum. Ben bu paralelcilere 20 yıldır diyorum ki (Bu şerefsizler, bu haysiyetsizler aldıkları kurban paraları ile kurban kesmiyorlar). Bakın benim başkanı olduğum vakıf vekaleten aldığımız kurbanları kesiyor ve eksi 40 derecede dondurduktan sonra yine vakfımızın buzhanesinde, aş evinde muhafaza ediyor. Bu paralelcilerin de bir numaralı düşmanıyım. Ama o üst akıl, bir yanlış yaptı. Edip Uğur’u yıpratacak ya. Sen Edip Uğuru paralelcilik damgası ile yıpratamazsın. Şerefsiz, haysiyetsiz, yalancı, üçkağıtçı, yapamazsın” diye konuştu.
"Deliliniz varsa söyleyin, ispat edin"
Sosyal medya üzerinde bulunan bazı görüntülerin delil diye sunulduğunu ifade eden Başkan Uğur, “Deliliniz varsa söyleyin. Bank Asya’da hesabımız mı var? Bunlara biz himmet mi yapmışız? Toplantısına mı girmişiz? Bunların hangi örgütün, hangi yerinde varız? Hiçbir yerinde yokuz. Hadi ispat edin. Ellerinde tek bir delil, yine o zaman il başkanı olan, şimdi milletvekilimiz Sayın Avukat Mahmut Poyrazlı ile birlikte, 3 Ocak 2014 tarihinde yapmış olduğumuz taze bir aday olarak basın toplantısı var. Bu basın toplantısı sosyal medyada 20 dakika 3 parça halinde yayınlanmış. 9 dakika, 6 dakika, 5 dakika. Orada daha adaylarımız belli olmamış. Aynı gün, Anavatan Partisi’nden rahmetli Ahmet Dedebaş’ın cenazesi var. Cuma günü cenazeden geliyorum. Onu da basın toplantısında bahsediyorum. Hatta orada Cemil İlgör ile ilgili yine Artıçtepe barajı ile ilgili bir açıklamam var. Deniyor ki (Edip Uğur bu konuşmayı 25 Aralık’tan 2 ay sonra yaptı. Yani Şubat ayında yaptı). İşte bu şerefsizlik, bu haysiyetsizlik. Orada ne diyorum. Diyor ki daha adaylarımız belli olmamış. Sındırgı’da bir aday var. Bakın o aday şimdi tutuklandı. Bu diyor paralel yapıyla ilgili buna karşı bazı hareketler var. Daha genel merkezimizde bir açıklama yapmamış. Daha 17 Aralık, 25 Aralık olayları tazeliğini koruyor. Biz de siyasiyiz. Tabii ki her dini grupla da görüşüyoruz. Ziyaret ediyorlar. Talepleri oluyor. orada, (Ne diyorsun bu paralel yapı hakkında?) diye soruyorlar. (Hoca efendi saygı duyduğumuz, sevdiğimiz bir kişidir. Zaman belli eder). Bu kadar bir cümle. Yalnız onu veriyor. Delil bu. 2015’te bizim bakanların ne açıklamaları var. Bununla beni itham edemezsin. Edilemez. Bunu kesinlikle ret ediyorum. İspata davet ediyorum” diye konuştu.
Havran ilçesinde düzenlenen törene Balıkesir milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Mahmut Poyrazlı, Kasım Bostan, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.