Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ufuk Ay'dan Gayrimenkul Satışları Açıklaması

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay, Nilüfer Belediyesi’nin faaliyet raporunda öngördüğü sermaye gelirinin 10 katı kadar satış gerçekleştirmesinin altında bütçe açığını kapama gayreti olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2018 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2018 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ufuk Ay'dan Gayrimenkul Satışları Açıklaması

Nilüfer Belediyesi’nin borç batağına saplanmış halde olduğunun altını çizen Başkan Ufuk Ay, “Öyle bir belediye düşünün ki, öngördüğü bütçeden yüzde 948 oranında bir sapma yaşasın. Bu tüm zamanların rekor sapmasıdır. Mevcut durum artık Belediye Başkanını bile gülümsetmiyor. Yapılan fazla gayrimenkul satışlarıyla batık bir belediyenin bütçe açığı kapatılmaya çalışılıyor” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nin 2017 yılında 7 milyon 461 Bin TL’lik gayrimenkul satışı öngördüğünü ancak bu tutarın 10 kat fazlası kadar bir satış gerçekleştirdiğini hatırlatan Ufuk Ay, “Yıl genelinde 70 milyon 739 Bin TL’lik gayrimenkul satışı gerçekleştiren Nilüfer Belediyesi, bu satışların 23.8 milyon TL’sini diğer bina satışlarından, 46.9 milyon TL’sini de arsa satışlarından elde etmiştir” şeklinde konuştu.

Nilüfer Belediyesi’nin gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelirleri batmış olan belediyenin bütçe açığını düşürmek için kullanıldığını da kaydeden Ay,  sözlerini şöyle sürdürdü;

“Eğer bütçede belirlenen rakam kadar satış yapılmış olsa Nilüfer Belediyesi’nin bütçe açığı yüzde 20’lere ulaşacaktı. Bunun üstünü örtmek için böyle bir yöntem izlenmiştir. Aksi takdirde 2009-2016 arasındaki 8 yıllık dönemde 90 milyon TL’lik gayrimenkul satış yapan Belediye, yalnızca 1 yıllık dönemde neden 70 milyon 739 Bin TL’lik bir satış yapmıştır ?  Aynı Belediye 2018 yılı bütçesinde 5 milyon 250 Bin TL’lik bir sermaye geliri belirlemişken yılın ilk 5 ayında 43.5 milyon TL’lik bir satışla neyi hedeflemektedir ? şeffaf belediyeciliğin sözde öncüsü olduğunu iddia eden Nilüfer Belediyesi artık elini vicdanına koymalı ve Nilüferli vatandaşları kandırmaktan vazgeçmelidir.”  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.