Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’Ufka Yolculuk Meal Yarışması’ sınavı, 26 Mart’ta yapılacak

Ufka Yolculuk 5’inci Bilgi ve Kültür Yarışması, 26 Mart tarihinde başlayacak.Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen Ufka Yolculuk 5’inci Bilgi ve Kültür Yarışmasının sınavı, 26 Mart 2017, Pazar günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek....

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2017 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2017 09:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
’Ufka Yolculuk Meal Yarışması’ sınavı, 26 Mart’ta yapılacak

Ufka Yolculuk 5’inci Bilgi ve Kültür Yarışması, 26 Mart tarihinde başlayacak.

Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen Ufka Yolculuk 5’inci Bilgi ve Kültür Yarışmasının sınavı, 26 Mart 2017, Pazar günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek. Yapılan açıklamaya göre; Türkiye’nin 81 ili ve KKTC’de sınıflarda, dünya genelinde ise internetten eş zamanlı şekilde yapılacak Kur’an-ı Kerim meali konulu sınav için bugüne kadar yaklaşık 590 bin kişi kayıt yaptırdığı bildirildi.

Cezaevlerinden 10 bini aşkın mahkum da sınavda yer alacak

Her yaştan kişinin katılabildiği sınava, A kategorisi (10 yaş altı), B kategorisi (10-14 yaş arası), C kategorisi (14-19 yaş arası), D kategorisi (19-30 yaş arası), E kategorisi (30 yaş üstü) ve F kategorisinde (ihtisas) yazılı olarak yapılırken aynı anda G kategorisi (Türkçe online) sınavı ise dünya genelinde internet sitesi üzerinden yapılacağı açıklandı.

2 Nisan 2017 pazar günü yapılacak olan H kategorisi (İngilizce online) sınavı da internet sitesi üzerinden yapılacağı belirtilirken, yarışmacıların ’Feyzü’l-Furkân Kur’ân-ı Kerîm Meali-Hasan Tahsin Feyizli’, ’Kur’an-ı Kerim Meali-Türkiye Diyanet Vakfı’, ’Kuranı Hâkim ve Meali Kerim’-’Hasan Basri Çantay, Kur’an-ı Kerim Meali-Ömer Nasuhi Bilmen’ kaynaklardan sorumlu olacağı kategorilerine göre çoktan seçmeli teste tabii tutulacağı kaydedildi.

İster Umre, ister dost ülke, ister para ödülü

Türkiye genelinde dereceye girenlere yarışmanın A, B, C, D, E, F kategorilerinde birinci olanlara ödülleri şöyle; 2 umre seyahati + 2 bin 500 TL veya 2 dosta yolculuk + 2 bin 500 TL ya da, 9 bin TL, yarışmada ikinci gelecek yarışmacılara da 2 umre seyahati + bin 500 TL veya 2 dosta yolculuk + bin 500 TL veya 8 bin TL ödül verileceği; üçüncülere ise 2 umre seyahati + 500 TL veya 2 dosta yolculuk + 500 TL ya da 7 bin TL para ödüllerinden birini seçebileceği kaydedildi.

G, H kategorilerinde yarışanlar arasında birinci, ikinci ve üçüncü gelenler ise tablet bilgisayar ödüllerini kazanacağı açıklandı.

Ayrıca; sınavda 60 puan ve üstü alanlar arasından yapılacak çekilişle 10 kişiye daha umre seyahati ya da dosta yolculuk hediye edileceği belirtilirken, sınav giriş belgesinin gerekmediği yarışmaya kayıt yaptıran adayların yanlarında nüfus cüzdanı, yumuşak uçlu kurşun kalem, kalemtıraş ve silgi getirmesi yeterli olacağı öğrenildi.Sınav merkezleri dahil yarışmayla ilgili her türlü soru ve bilgiye’www.ufkayolculuk.com’ adresinden ulaşılabilineceği belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.