Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Udef’ten Kamuoyuna Çağrı: "Yabancı Değil, Misafir Öğrenci"

UDEF Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bolat, yabancı öğrenci kavramının yanlış olduğunu vurgulayarak, misafir öğrenci denmesi gerektiğini söyledi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
UDEF Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bolat, yabancı öğrenci kavramının yanlış olduğunu vurgulayarak, misafir öğrenci denmesi gerektiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması için son hazırlıklarını yapan UDEF, kamuoyuna özel bir çağrıda bulundu. Çalışmalara başladıkları 2004 yılından itibaren yabancı öğrenci kavramını kullanımdan kaldırmaya çalıştıklarını anlatan Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Yönetim Kurulu Başkanı Bolat, bunu her alana yaymak istediklerini söyledi. Bolat, “Yabancı demek; aileden olmayan, çevreden olmayan, aynı cinsten olmayan anlamlarına geliyor. Yani anlayacağınız bizden olmayan demek oluyor. Peki bizden olmayana, bizden görmediğimize nasıl yardım edebileceğiz, nasıl sahipleneceğiz? Daha ilk andan yabancı diyerek karşı tarafta konumlandırdığımız insanla aramızda bir set çekerek nasıl iletişime geçebileceğiz? Biliyoruz ki buraya gelen öğrenciler ya din kardeşimiz ya ırktaşımız ya da aynı coğrafyayı paylaştığımız insanlar. Yani istesek de bu insanlarla aramıza set çekemeyiz. Bu nedenle yapılacak olan Anadolu’nun kadim kültürünü içinde barındıran misafir sözcüğünü kullanmaktır. Biz yıllardır bu sözcüğü kullanıyoruz ve kamuoyunun da bu şekilde adlandırmasını istiyoruz. Çünkü onları gerçekten birer misafir olarak görüyoruz” dedi.
9. Uluslararası Öğrenci Buluşması için son hazırlıklarını da tamamladıklarını anlatan Bolat, “36 şehirde ve 7 ülkede çadırlar kurup, etkinlikler yapacağız. Dünyanın her köşesini ülkemize taşıyacağız. 23-24 Nisan’da Kocaeli, Kütahya, Erzurum; 24 Nisan Zonguldak; 28-29 Nisan Edirne; 30 Nisan-1 Mayıs’ta Denizli, Kayseri, Şanlıurfa ve Pakistan; 4 Mayıs Muğla ve Makedonya, 7 Mayıs Tekirdağ, 7-8 Mayıs Giresun, Konya, Yalova, Balıkesir, Sivas, Kastamonu, Uşak, Rize, Sakarya, Samsun, Trabzon, Gaziantep, Kahramanmaraş, Afyonkarahisar, Ankara, Çanakkale, Van, Aksaray, Malatya, Osmaniye, Ağrı, Çorum ve Kıbrıs; 6-7 Mayıs Kırklareli, 9-10 Mayıs Niğde, 12 Mayıs Manisa, 23 Nisan Kosova, 8 Mayıs Bosna ve 10 Mayıs’ta Arnavutluk‘ta programlarımızı gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.