Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üçüncü Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu sona erdi

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu sona erdi.Tekirdağ’ın Merkez ilçesi Süleymanpaşa Belediyesinin bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği, heykellerin ’müzik’ temasıyla...

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2017 23:04
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2017 23:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üçüncü Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu sona erdi

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu sona erdi.

Tekirdağ’ın Merkez ilçesi Süleymanpaşa Belediyesinin bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği, heykellerin ’müzik’ temasıyla işlendiği Bisanthe Taş Heykel Sempozyumuna katılan 9 sanatçıların heykelleri görücüye çıktı. Türkiye’den Evrim Çamoğlu, Arjantin’den Laura Marcos, Beyaz Rusya’dan Viktar Kopach, Çin’den Lan Zhi Feng, İsrail’den Tanya Preminge ile Jinxi Xu, Kosta Rika’dan Ulises Jimenez, Gürcistan’dan Valeri Jikia ve Tayvan’dan Wang Biao’nun katıldığı sempozyumda sanatçılar, Tekirdağ sahilindeki alanda yaklaşık bir ay sonunda heykellerini bitirdi.

Tekirdağ Süleymanpaşa Sahil dolgu alanında gerçekleşen sempozyuma, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Vali Yardımcısı Lütfullah Görsoy, heykellerini sergileyen 9 heykeltıraş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Çalıştayın maliyeti 400 milyon civarında”

Sempozyumda konuşma yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eşkinet, “3 senedir biz yolumuza devam ediyoruz ve her geçen gün daha nitelikli eserler daha nitelikli sanatçıları müracaat ediyor. Daha güzelde heykeller çıkıyor. 1 aylık bir emek bu koskoca bir mermer parçasının günlerce işlenerek, günlerce büyük emeklerle toz içinde ortaya bizim yıllarca izleyeceğimiz dinleyeceğimiz eserler çıkıyor. Bu senede 8 eser seçmiştik, bir konuk sanatçı birde küratörümüz 10 tane yeni mermer heykelimizi Marmara denizinin kenarında Marmara mermerinden yontmaya devam ederek bugüne geldik. Önümüzdeki sene daha büyüğünü yapacağız, önümüzdeki sene bizim dönemimizin son çalıştayı olacak son çalıştaya da gene dünyaca ünlü heykeltıraşlarla beraber Süleymanpaşa Belediyesi imzasını atacak. Bizim belediyemiz kendi kaynaklarını iyi kullanan kimseye boyun eğmeden ayakta duran Tekirdağlı bir belediye Tekirdağ’ında kalbi merkez belediyesi bize yakışanda farklı olmak biz farklı olmaktan mutluyuz farklılığın ayrıcalık olduğunu biliyoruz ve önümüzdeki süreçte de çok büyük sanat eserlerini şehrimize kazandırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, “Tabi 6 bin yıllık geçmişi olan yerleşim geçmişi olan şehirde yaşıyoruz. Rodosto, Rodoscuk, Tekfurdağ ve Tekirdağ Süleymanpaşa ve Bisanthe vardı. Şimdi bisanthe ile Süleymanpaşa ile bütünleşmesi oluyor. Gerçekten kolay değil bu isim evrimlerinde isimlerin vatandaşlar tarafından hemen benimsenmesi ama ben bunu her zaman söylüyorum, Ekrem Eşkinat ve arkadaşları çok büyük özveri ve çaba göstererek Süleymanpaşa ismini Türkiye’nin sınırlarını aşarak Avrupa’ya ve dünyaya taşımaya muvaffak oldular. Çok gurur duyuyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.