Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uçma hayalleri gerçek oldu

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde, ‘Uçmayan Köy Kalmasın Projesi’ kapsamında İstilalbağı Köyü halkından 102 kişi uçakla tanışarak gökyüzünün keyfini çıkardı.Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi’nde gerçekleşen...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2016 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2016 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uçma hayalleri gerçek oldu
Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde, ‘Uçmayan Köy Kalmasın Projesi’ kapsamında İstilalbağı Köyü halkından 102 kişi uçakla tanışarak gökyüzünün keyfini çıkardı.
Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe, ilçenin civar köylerinden, İstiklalbağı sakinleri uçma deneyimini yaşayarak, gökyüzünün eşsiz keyfini çıkardı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da destek verdiği projede, deneyimli pilotlar eşliğinde ortalama 4 bin feet yüksekliğe çıkarılan köy halkı, gökyüzüyle buluşturularak, unutulmaz dakikalar yaşadı. Uçmayan Köy Kalmasın Projesi ile yaklaşık 15 dakika havada tur atan İstiklalbağı Köy sakinlerinden 102 kişi, gerçekleştirilen uçuşun ardından heyecan, şaşkınlık ve mutluluğu aynı anda yansıttı.
“Projemiz, Sivrihisar çevresindeki köy halkımızı uçaklarımızla tanıştırmak üzere kuruldu”
Uçmayan Köy Kalmasın Projesinin organizasyonundan sorumlu Işıl Görenoğlu, projenin devamını gerçekleştirerek, farklı bir köyün daha gökyüzü ile tanışma fırsatını bulduğunu belirtti. Görenoğlu, “Projemiz, Sivrihisar çevresindeki köy halkımızı uçaklarımızla tanıştırmak üzere kuruldu. Onları havacılık ile tanıştırıyoruz, onlara uçma keyfi yaşatıyoruz. Bu projemizdeki şuan 2’nci uçuşumuz. Bügün İstiklalbağı Köyümüzü uçuruyoruz. Bundan sonra da hava şartları müsait oldukça, uçuşlarımız devam edecek. Biz, köy muhtarımıza danışıyoruz, ona bir liste veriyoruz. Muhtarımız da uçmak isteyen köylülerimizin isimlerini topluyor ve birkaç gün öncesinden bize iletiyor. Sayıya göre de biz de uçaklarımızı ayarlıyoruz ve onları da sırayla uçuruyoruz” ifadelerini kullandı.
“Onların yüzündeki sevinci görmek bizi de mutlu ediyor”
Görenoğlu, "İlk köyümüzde 75 kişi uçtu toplamda, bugün de 102 kişi kayıt ettirdi. Bugün 4 tane uçağımız var. 2 tane Cessna tipi bir uçağımız var, 3’er kişilikten uçuruyoruz. Bir tane Ultralight uçağımız var, 1 kişi uçuyor. Bir de MD 500 helikopterimiz var, onunla da 3 kişi uçabiliyor. Tabii ki kadınlar, yaşlılar, her yaştan insan uçuyor projemizde, bu bize de çok mutluluk veriyor. Çünkü onların yüzündeki sevinci görmek bizi de mutlu ediyor. Uçtuktan sonraki o keyfi ve mutluluğu görmek çok güzel. Amacımız, Türkiye’de özellikle gençlerimize havacılığı aşılamak, onlara bu tutkuyu yaşatmak, havacılığı sevdirmek ve bu konuda inşallah gelecekte daha büyük işler başarmak istiyoruz” diye konuştu.
“Halkımızı, köyümüzü ilk defa uçağa bindiriyoruz”
İstiklalbağı Mahalle Muhtarı Mehmet Çetin, askerlikten sonra ilk kez uçağa bindiğini söyleyerek, “Proje çok güzel, sebep olanlardan Allah razı olsun. İsmet beye de teşekkür ederiz buradan. İç Anadolu Bölgesi’nde büyük bir proje, sırf Sivrihisar için değil, İç Anadolu Bölgesi’nde büyük kapsamlı bir proje. Çok faydalı olacağını düşünüyorum. Halkımızı, köyümüzü ilk defa uçağa bindiriyoruz. Uçmayan Köy Kalmasın Projesinde, bayanlarımızın hiçbir şekilde uçağa binmeye imkanı yoktu, İsmet bey sayesinde uçağa da bindik” şeklinde konuştu.
Köy sakinlerinden bir genç kız ise, “İlk kez uçağa binişimdi, çok heyecanlandım. Değişik bir duygu, ilk başta korktum, ama heyecanlandım. Şuan hala titriyorum, güzel bir duygu. Böyle bir proje çok iyi oldu. Gerçekten güzel bir duygu kendi memleketini gökyüzünden görmek” diye duygularını dile getirdi.
“Kendi yaşadıkları, ömürlerinin geçtiği, acılarının olduğu bu toprakları yukarıdan görmek çok farklı olsa gerek”
Uçmayan Köy Kalmasın Projesinde, köy sakinlerini gökyüzü ile buluşturan Pilot Fevzi Ak, yaklaşık 4 bin 500 feet yükseklikten İHA muhabirine yaptıkları projeyi anlatarak, köy halkının yerdeki anılarını gökyüzünde görme fırsatı yakaladıklarını ifade etti. Pilot Ak, “Şimdi köy halkı için güzel olan şey, ömürlerinin geçtiği bir toprak ama havadan görmek. Bambaşka bir şey yani, biz de burada bunu yapmaya çalışıyoruz. Bu aslında çok önemli bir şey, insanlar kendi topraklarını yukarıdan gördüğünde, belki de tanıyamıyorlar, bu çok farklı bir şey olsa gerek. Kendi yaşadıkları toprakları, ömürlerinin geçtiği, acılarının olduğu bilemiyorum artık ne yaşadılar ama bu toprakları yukarıdan görmek çok farklı olsa gerek. Biz devamlı yaptığımız için belki de tam anlayamıyor olabiliriz” ifadelerini kullandı.
“Bizim için de tazelenme oluyor”
Ayrıca Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi deneyimli pilotu Fevzi Ak, ilk kez uçan insanlarla beraber uçmanın kendileri için de yenilenme olduğunu belirterek, “Bu bizim için tabii ki güzel bir iş, sürekli uçuyoruz ama yeni uçan insanlarla biz tekrar bu zevki daha iyi anlıyoruz. Bizim için de tazelenme oluyor. Umarım bu proje faydalı olur. Sivrihisar’ın güzel doğası, belki bozkır ama biz burayı uçarak güzelleştiriyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.