Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uçak çekildi, yol trafiğe açıldı

Restoran yapılması amacıyla Atatürk Havalimanı’ndan çıkartılan uçak, uzun uğraşlar sonucu yoldan çekildi. Havalimanı trafiği de uçağın çekilmesiyle normale döndü.İsviçre’de yaşayan Cemil Çıtak, kardeşi Cesur Çıtak ile beraber...

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2016 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2016 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Restoran yapılması amacıyla Atatürk Havalimanı’ndan çıkartılan uçak, uzun uğraşlar sonucu yoldan çekildi. Havalimanı trafiği de uçağın çekilmesiyle normale döndü.
İsviçre’de yaşayan Cemil Çıtak, kardeşi Cesur Çıtak ile beraber 2013 yılında ’uçan dev’ olarak tanımlanan ve servis dışı olmuş Airbus 300 tipi uçaklardan birini satın aldı. O tarihten itibaren havalimanında bulunan uçağın Dünya Ticaret Merkezi’nin bahçesinde restoran olarak kullanılmasına karar verildi. Bir taşıma şirketiyle anlaşan Cesur ve Cemil Çıtak kardeşler dün gece 22.30’da uçağı bir çekici vasıtasıyla hareket ettirilmeye başlandığını ifade etti.
Ancak uçağı taşıma süreci beklendiği gibi olmadı. Uçak sahibinin iddialarına göre taşıma şirketi uçağın ilerlemesi gereken yoldan çıkarılarak yolu kapadığını söyledi. Uçağı satın alan Cemil Çıtak ve Cesur Çıtak kardeşlerinin sahibi olduğu Skyport Gıda A.Ş.’nin Ceo’su Şeref Aygün taşımada yaşanan gecikmenin planlanmadığını söyledi. Aygün, "Bu uçağı taşımanın sorumluluğu bize ait değildir. Bu gecikme bizim anlaşma yaptığımız taşıma şirketinin sorumluluğundadır. Tabiki bu işletmenin sahipleri olarak üzüntülüyüz. Bavullarla insanlar uçaklarına yetişmeye çalışıyorlar. Hiç düşünülmemiş bir gecikme. Sorumluluk tamamen taşıma şirketine aittir." dedi.
Cesur Çıtak ise yaşanan aksaklıklardan dolayı İstanbul halkından özür diledi. Uçak uzun uğraşlar sonunda Dünya Ticaret Merkezi’nde kiralanan bölgeye çekilirken, yol temizlik çalışmasının ardından trafiğe açıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.