Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uçak Biletlerinde Tc Kimlik Numarası Yazılması Karışıklığı Önleyecek

Hızlı ve en rahat ulaşım araçlarından olan hava yolu seyahatleri sırasında uçak bileti üzerinde TC kimlik numarasının bulunmasının zorunlu hale getirilmesi, bazı karışıklıkların da önüne geçecek.Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hızlı ve en rahat ulaşım araçlarından olan hava yolu seyahatleri sırasında uçak bileti üzerinde TC kimlik numarasının bulunmasının zorunlu hale getirilmesi, bazı karışıklıkların da önüne geçecek.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamaya göre, otobüs biletleri için daha önce yürürlüğe giren TC kimlik numarası girilmesi zorunluluğu, 30 Mayıs 2016’dan itibaren uçak bileti almak isteyenler için de geçerli hale geldiği bildirildi. Bundan 3-4 yıl öncesine kadar yolcular sadece isim ve soy isim belirterek şehirler arası seyahatlerini gerçekleştirebilirken, yolcular bundan sonra TC kimlik numaralarını da belirtmek durumunda kalacak.
BÖYLE BİR UYGULAMAYA NEDEN GİDİLDİ?
Aynı isim ve soy isme sahip kişilerin sayısının oldukça fazla olması ve yolcuların farklı isim kullanarak seyahat etmelerinin önüne geçmek için böyle bir uygulamaya geçildiği öğrenildi. Uygulamayla, 11 numaradan oluşan TC kimlik numarası her vatandaş için farklılık gösterdiği için isim benzerliği olsa da kişilerin ayırt edilmesini daha kolay bir hale geldiği kaydedildi. Online uçak bileti satış portallarından www.bilet3.com yetkilileri de, 30 Mayıs 2016’dan itibaren uçak bileti alındığında bilet üzerinde TC kimlik numarasının kullanılmasının zorunlu hale getirildiği aktardı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.