Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uçağın 150 Metre Altından Drone Geçti

Uçuş güzergahlarında uçurulması yasak olmasına rağmen Atatürk Havaalanı’nda bir drone olayı daha yaşandı. Uçağın pilotu kuleye 150 metre altından drone geçtiği bilgisini verdi.Havacılık kuralları gereği yasak olmasına rağmen Atatürk...

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uçuş güzergahlarında uçurulması yasak olmasına rağmen Atatürk Havaalanı’nda bir drone olayı daha yaşandı. Uçağın pilotu kuleye 150 metre altından drone geçtiği bilgisini verdi.
Havacılık kuralları gereği yasak olmasına rağmen Atatürk Havalimanı’nda bir drone olayı daha yaşandı. Atatürk Havalimanı’ndan cuma günü havalanan bir uçağın pilotu, kuleye 500 feet (150) altından drone geçtiği bilgisini verdi. Dronenin kim veya kimler tarafından uçurulduğuyla ilgili araştırma başlatıldığı öğrenildi.
Öte yandan, Türk Hava Yolları’nın cumartesi günü TK2311 sefer sayılı İzmir-İstanbul uçuşunu yapan Boeing 777 tipi uçağı, Atatürk Havalimanı’na iniş için yaklaştığı sırada kule tarafından kendisinden daha önce inen başka bir uçağın pisti henüz terk etmediği bilgisini aldı. Bunun üzerine THY uçağının kaptan pilotu, kulenin ikazı sonrası saat 10.50’de pisti pas geçti. THY uçağı saat 11.02’de inişi gerçekleştirdi. Bu tip pas geçmeler dünya genelinde rutin olarak yaşanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.