Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üç Kez Müebbet İstendi

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, 11 Nisan 2015 tarihinde asker eğlencesinde çıkan ve bir gencin öldüğü, biri ağır 3 kişinin yaralandığı olayın tutuklu sanığı hakkında 3 kez müebbet istendi.İnegöl’den vatani görevini yapmak üzere...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’nın İnegöl ilçesinde, 11 Nisan 2015 tarihinde asker eğlencesinde çıkan ve bir gencin öldüğü, biri ağır 3 kişinin yaralandığı olayın tutuklu sanığı hakkında 3 kez müebbet istendi.
İnegöl’den vatani görevini yapmak üzere askere gidecek 20 yaşındaki Onur K. için düzenlenen asker eğlencesinde kavga çıkmış, yaklaşık 100 kişilik grubun karıştığı kavgada 1 kişi ölmüş, 1’i ağır 3 kişi de yaralanmıştı. Olayın ardından İnegöl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yoğun çalışması sonucunda kavgaya karıştıkları belirlenen 16 kişi gözaltına alınarak olaydan bir gün sonra adliyeye çıkarılmışlardı. Mahkeme 16 sanıktan 9’unu tutuklamış, tutuklanarak cezaevine gönderilen 9 gençten 8’i daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Biri tutuklu 16 sanığın İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanması sürüyor. Sanıklar dün saat 10.30’da üçüncü kez Hakim karşısına çıkarken, bir numaralı sanık İbrahim B. ise duruşmaya SEGBİS sistemi ile katıldı. Söz verilen tutuklu sanık İbrahim B., önceki savunmalarını tekrarlayarak, mahkeme heyetinden akrabaları ile görüşmek isteyerek, akrabalarına el sallamakla yetindi.
SAVCI MÜTALAA VERDİ
İddia makamı Savcısı olayla alakalı mütalaa verdi. Savcının mütalaasında yer alan ifadeler şöyle:
"Suç tarihinde Onur K.’nın askere gidecek olması nedeniyle ailesi tarafından bir eğlence düzenlendi. Maktulün ve sanıkların bu eğlenceye davet edildiği, eğlence de alınan alkolden sonra eğlence yerinde oyun oynamaya başladıkları, tanıklar Onur K. ve Samet Y.’nin beyanlarıyla sabit olduğu görülmüştür. Sanık İbrahim B., Kurşunlu ve Mesudiye mahallesinden gelen gençlere küfretmiş, maktulün karşılık vermesi üzerine tartışma yaşandığı, tartışmanın kavgaya dönüştüğü, sanık İbrahim ve Tolga’nın maktulü duvara sıkıştırdıkları, sanık T.G.’nin maktulü duvara vurduğu, sanık İbrahim’in bira şişesini maktule fırlattığı, maktulün de aynı şekilde karşılık verdiği, kavgaya 9 kişinin de katıldığı, kavga sırasında İbrahim B.’nin maktulü bıçakla yaraladığı, sanıkların maktulu öldürmek kastıyla tekme ve yumruklarla devam ettikleri değerlendirilmiştir. Yaralama sonucunda hastaneye götürülen maktulun hastanede vefat ettiği adli tıp raporuna göre maktulün vücudunda birçok yara izleri, ancak uyruk kısmına aldığı bıçak yarasının ölümcül olduğu belirtildi.”
ÜÇ KEZ MÜEBBET İSTEDİ
İddia makamı Savcısı, tutuklu sanık İbrahim B. hakkında üç kez müebbet, diğer sanıklar Melih K. ve Ferdi S. hakkında kasten adam yaralamadan, diğer sanıklar hakkında kasten adam yaralamaya iştirakten cezalandırılmasını istedi. Savcı kavgaya karışan T.G.’nında hükümle birlikte tutuklanmasını istedi.
7 KİŞİNİN SERBEST KALMASINI İSTEDİ
İddia makamı ayrıca sanıklar A.A., S.A., M. E., A.A., M.A., S.Ş. hakkında beraat kararı verilmesini de istedi. Mahkeme, 5 Nisan 2016 tarihine ertelendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.