Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TZOB Genel Başkanı Bayraktar:

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar "Ortadoğu ve Avrupa Birliği ülkelerine daha çok açılmamız gerekli yoksa daha sıkıntılı günler bizi bekliyor" dedi.TZOB Genel Başkanı Bayraktar, üretici-market fiyatlarını değerlendirdi. Bayraktar,...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar "Ortadoğu ve Avrupa Birliği ülkelerine daha çok açılmamız gerekli yoksa daha sıkıntılı günler bizi bekliyor" dedi.
TZOB Genel Başkanı Bayraktar, üretici-market fiyatlarını değerlendirdi. Bayraktar, bahar ayıyla birlikte fiyatı yükselecek bir ürün olmadığını ancak Rusya’nın aldığı ambargodan çok etkilenildiğini ifade etti. Ambargonun genişletileceğinin söylendiğini belirten Bayraktar, "Üreticimizin tarlada olması için desteklenmesi gerekiyor. Ortadoğu ve Avrupa Birliği ülkelerine daha çok açılmamız gerekli yoksa daha sıkıntılı günler bizi bekliyor" şeklinde konuştu.
Bayraktar, tarıma yönelik desteğin olup olmadığı sorusu üzerine, "Sektörde ciddi yapısal sorunlar var. Maliyette aşağı düşürmenin en önemli enstrümanı yapısal problemleri çözmektir. Birçok işletmeyi sulamaya açamıyoruz. Bu da ciddi manada üretim kaybı. Ekonomik örgütler yok, bunlar olmayınca planlama da yok. Birçok iş adamı kredi imkanı sordu biz buna karşı çıktık defalarca söyledik ’kredileri durdurun’ diye. Biz bu krizi 3 sene önce gördük. Bu sektörde arz-talep mekanizmaları sağlayacak kurumları kurmamız gerekiyor. Üreticinin çok olduğu tüketicinin az aldığı bir sektörde çalışıyoruz. Tekelleşmeyi önleyecek müdahale kurumları gerekli. Sütte devlet devletliğini gösterecek" diye cevap verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.