Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “Almanya’nın Bu Kararı Hiçbir Vicdana Sığmaz”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Alman Parlamentosu’nun 1915 olaylarını “soykırım” olarak niteleyip kabul etmesinin hiçbir vicdana sığmayacağını ve Türk-Alman ilişkilerine tamiri olanaksız zarar...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 23:22
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 23:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Alman Parlamentosu’nun 1915 olaylarını “soykırım” olarak niteleyip kabul etmesinin hiçbir vicdana sığmayacağını ve Türk-Alman ilişkilerine tamiri olanaksız zarar vereceğini belirtti.
Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, 4,5 milyon kayıtlı çiftçinin temsilcisi olarak Alman Parlamentosu’nun kararını esefle karşıladıklarını ve şiddetle kınadıklarını belirtti. Birinci Dünya Savaşı’nın en büyük mağdurlarının Türkler olduğuna dikkati çeken Bayraktar, şunları kaydetti:
“Sadece Birinci Dünya Savaşı’nda değil, 1853 Kırım Savaşı’ndan bu yana Balkanlar’da, Kafkaslar’da, Orta Doğu’da milyonlarca Türk yerinden yurdundan oldu. Anadolu’ya, Trakya’ya milyonlarca insan canını kurtarmak için gelirken, milyonlarcası da yollarda hayatını kaybetti. Yurt dışında bu kararları alanlar hiçbir ortamda bunları dillendirmiyorlar. Anadolu’da, Trakya’da hangi ile, ilçeye giderseniz gidin bir muhacir köy veya mahallesine rastlarsınız. Almanya, şunu asla unutmasın ki tarih boyunca zorda kalan insanlar Almanya’ya değil, bu topraklara sığınmıştır. Bu topraklar ve üzerinde yaşayanlar gönül kapılarını, sınırlarını değişik tarihlerde kendisine sığınanlara sonuna kadar açmıştır. Şu anda 2,7 milyonu aşkın Suriyeli, 300 bin Iraklı Türkiye’ye sığınmıştır. Ülkemizde on binlerce Ermeni çalışmakta, hayatını kazanmaktadır. Sormak lazım, Türkiye’de kaç, Almanya’da kaç sığınmacı vardır? Tarihi boyunca zorda kalan insanlara kucak açan bu ülkeyi ‘soykırım’ ile suçlamak insanlık dışı bir durumdur. Bize insanlık dersi vermeye çalışan Avrupa Birliği ülkeleri, çok daha az sığınmacıyla karşılaştıklarında ne yapacaklarını şaşırmışlar ve Türkiye’den yardım istemek zorunda kalmışlardır.”
“BU KARARI ALANLAR TARİH ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER”
Kararın Türk çiftçisini vicdanen çok rahatsız ettiğini vurgulayan Bayraktar, “Tamamen politik gerekçelere dayanan, hiçbir tarihi gerçeği yansıtmayan bu karar, hiçbir vicdana sığmaz. Parlamento çatısı altında bu kararı alanlar, tarih önünde bu kararlarının hesabını er geç vereceklerdir. Ancak bu karar, iki ülke arasında her alandaki ilişkilerde tamir edilemeyecek yaralar açacaktır. Türkiye’nin müttefiki, en büyük ticaret ortağı, 4 milyona yakın Türk’ün yaşadığı Almanya, bu kararla tarihi bir hata yaptı. Türk-Alman ilişkilerinin haksız bir kararla göz ardı edilmesini üzüntüyle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.