Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tutuklanan kurmay albayın eşi konuştu

Darbe girişiminin ardından gözaltına alınan ve dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Safranbolu 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı İstihkam Kurmay Albay Sedad Arıcan’ın eşi Anestezi Uzmanı Dr. İlkay Arıcan, yaşanan olaylardan dolayı...

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tutuklanan kurmay albayın eşi konuştu
Darbe girişiminin ardından gözaltına alınan ve dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Safranbolu 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı İstihkam Kurmay Albay Sedad Arıcan’ın eşi Anestezi Uzmanı Dr. İlkay Arıcan, yaşanan olaylardan dolayı üzgün olduğunu ve eşinin sıkı yönetim görevini kabul etmediğini söyledi.
Karabük’te Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) askeri darbe girişimini protesto eden sağlık çalışanları, şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde düzenlenen protesto gösterisine, FETÖ’nün darbe girişimi kapsamında gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Safranbolu 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı İstihkam Kurmay Albay Sedad Arıcan’ın eşi Anestezi Uzmanı Dr. İlkay Arıcan, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı ve sağlık çalışanları katıldı. Türk bayrağı açarak İstiklal Marşı’nı okuyan sağlık çalışanları, saygı duruşunda bulunduktan sonra darbe girişiminde şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Karabük’te çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Safranbolu 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı İstihkam Kurmay Albay Sedad Arıcan’ın eşi Dr. İlkay Arıcan, eşinin kendisine gelen Karabük sıkı yönetim görevini anlamadığını ve kabul etmediğini söyledi. Cuma gecesi yaşananları anlatan İlkay Arıcan, “O anda görüşemedik. O kendi makamına gitti. Neden bana bu görev geldi acaba diye kendisi de şaşırdı. ’Acaba İl Jandarma Komutanı yıllık izinde, burada en kıdemli ben miyim ya da neden sıkıyönetim, nedir bu anlayamıyorum’ dedi. Sonra kendisinden öğrendiğime göre kendi ekibini toplamış, arkadaşlar biz böyle bir şeye eşlik etmeyiz, biz millet için, vatan için buradayız ve hiçbir manevramız olmayacak demiş kendi ekibine. Daha sonra sayın valimizi aramış. Ben millet için, vatan için, devlet için buradayım, hiçbir hareketim olmayacaktır, emrinizi bekliyorum demiş sayın valimize. Valimiz de kendisine teşekkür etmiş ve kendisine buyurun bizde burada rektör, emniyet müdürü, hakim ve savcı beylerle toplandık oturuyoruz, buyurun sizde demiş. Eşim de bu davet üzerine vali beyin yanına gitmiş ve beraber olayları vali beyin makamında takip ediyorlarmış. Zaten olaydan haberi yok, o da olayı anlamaya çalışıyor ne oluyor diye. Karabük’te hiçbir askeri manevra olmadı. Daha sonra kendisini aradığımda ulaşamadım. Yardımcısı ’Vali beyle oturuyorlar, olayı takip ediyorlar’ dedi. Sonra sabaha karşı olayın değiştiğini öğrendim, çok üzgünüm. Bugün buradayım. Alnım ak, eşime inanıyorum. Yani onun isminin neden verildiğini bilmiyorum, kendisi de bilmiyor. O yüzden çok üzgün. 2 gündür gözaltındaydı. Bana dışarıda ne oluyor diye soruyor, bende ’Çok kişi ölmüş, tanklar insanların üzerine gitmiş, Meclis bombalanmış’ dedim. O da bunun üzerine çok üzüldü” dedi.
“Benim isteğim eşimin masumiyetinin kanıtlanması”
Eşinin darbeye karşı, demokrasiye inanan bir insan olduğunu savunan Dr. Arıcan, “Bunu yaşadığımıza çok üzgünüz. Eşim şu anda mahkeme kararıyla tutuklu yargılanmak üzere cezaevinde. Çok üzgünüm ama yapacak bir şey yok. Bunu yapan kişiler kimlerse onlar bulunsun. Benim isteğimde eşimin masumiyetinin kanıtlanması. Eşimi gözaltına aldıktan sonra evimize gelen savcı bey ciddi bir arama yaptı. Elektronik aletlerimiz gitti, yeniden telefon aldım kendime. Hiçbir şey saklamadım, her şey ortadaydı. Neden ismi verildi bilmiyorum, bir komplo olabilir, ne düşünüldü bilemiyorum. Öncelikle vatanımız bu kaos ortamından kurtulsun, demokrasimiz devam etsin. Eşimin kurtulmasını, her şeyin düzelmesini istiyorum. Hastanede mesaime devam edeceğim” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.