Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy: "Vize koyan ülkelere bir gün Türkiye vize koyacak"

Isparta’da düzenlenecek Turizm Çalıştayına katılmak üzere Vali Şehmus Günaydın’ın davetlisi olarak kente gelen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Başkanı Başaran Ulusoy, AB’nin medeniyet birliği olduğunu ancak Avrupa’da...

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2016 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2016 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Isparta’da düzenlenecek Turizm Çalıştayına katılmak üzere Vali Şehmus Günaydın’ın davetlisi olarak kente gelen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Başkanı Başaran Ulusoy, AB’nin medeniyet birliği olduğunu ancak Avrupa’da medeniyet yokken medeniyeti İpek Yoluyla Türkiye’nin taşıdığını söyledi. Ulusoy, "Bugün AB’den kaçmaya çalışıyorlar. Bugün bize vize koyanlara gün gelecek biz vize koyacağız. Gelmeyin kardeşim diyeceğiz. Türkiye nüfusunu çoğaltmak zorunda" dedi.
Isparta’nın sağlıklı yaşamdan sağlıklı yaşlanmaya geçilecek bir bölge olduğunu söyleyen Ulusoy, "Havasıyla suyuyla, tarihiyle, gölleri ve gülleriyle önemli bir kent. Akdenize açılan bir kapı. İnanç turizmi bakımından önemli yerler var. Allah bize o kadar çok zenginlik vermiş ki kıymetini bilmiyoruz. Tarih, doğa, kültür mutfak var ve dünyanın en güzel ürünleri burada. Isparta’da yediğiniz kirazı dünyanın hiçbir ülkesinde bulamazsınız. Küresel ısınmanın getirdiği sorunlar Türkiyeyi etkileyecek. Özellikle kıyı bölgelerini etkileyecek. Antalya’yı besleyecek olan su Isparta, Burdur ve Afyon’da. Antalyayı başka şekilde kurtarmanız mümkün değil. Antalya, bu bölgeye muhtaç. Bu bölgenin suyu nasıl kullanacağı, tarımda arazilerde çekilen yer altı sularının ne kadar zarara verdiği, Osmanlı’nın ağacı olan ve kökü su toplayan meşenin nerelere dikileceği bilinmeli" dedi.
"Isparta’da turizmin hareketinin başlaması lazım"
Isparta’da gülün, lavantanın ayrı tutulması gerektiğini kaydeden Ulusoy, "Singapur’dan uçaklarla kargoyla orkide taşınıyor. Neden Isparta gülü taşınmasın? Biz bunları tanıtmaya geldik. Isparta’da turizmin hareketinin başlaması lazım. Gülü, elmayı, St Paul yolunun, Davraz Kayak Merkezi’nin tanıtılması gerekir. Bu bölge mahsun kalmasın. Biz bu ülkenin tanıtma yüzüyüz" diye konuştu.
Türkiye’nin 15 Temmuz’da bir virajdan döndüğünü ileten Ulusoy, "Bu birlik ve beraberliğimizi korumamız lazım. Eğer birlik olamazsak AB bizi ezer. Bizi kaşır. Biz kaşınması gereken değil, okşanması gereken bir ülkeyiz. Halen daha bu toprakları idare edebildiğimizi hazmedemeyenler bizi karıştırmak istiyor. Bu da ekonomiden geçiyor. Ekonomi sağlam olmalı. Biz gerek ihracat gerek yaşam bakımından bütün bölgelerimizi tanıtan komitelerle önemli kadro oluşturduk. Isparta’yı gezeceğiz, göreceğiz. Burada neler yapılabileceğini konuşacağız. Isparta havalimanı var. Hac ve umre yolculuklarında bu havalimanını kullanıyoruz. İran pazarında ön plana alıyoruz. Isparta’nın emrindeyiz. Isparta’yı havalimanlarında Türkçe ve İngilizce yayınlanan dergimizde tanıtacağız. Isparta TÜRSAB’ın komando üssü olacak" diye konuştu.
"Butik turizmden kitle turizmine geçtik"
Btik turizminden kitle turizmine geçtiklerini kaydeden Ulusoy, "Geçmiş zamanlarda yapılan turizm atağı ile bir adım atmıştık. Yanlış ya da doğru olduğunu şu an tartışamayız. Antalya’da büyüyen bir insan, 20 sene boyunca bıkmış, yorulmuş ve dinlenmek istiyor. Bu konuda Isparta ve Afyon şanslı bölgelerdir. Küresel ısınmanın gösterdiğine göre Isparta şanslı bir bölgede yer alıyor. Amerika’ya gittiğiniz zaman Alaska üzerinden geçerken bakın, aşağıda buzulları görmüyorsunuz. Altını ya da gümüşü bulmak kolay ama ekmek yediğimiz toprağı kaybediyoruz" dedi.
"Eksik kalmışız "
Isparta’nın son derece önemli bir şehir olduğuna dikkat çeken Vali Şehmus Günaydın da "Isparta’nın turizm potansiyelinin tespit edilmesi, ortaya çıkarılması ve bu potansiyelin ekonomik olarak değerlendirilmesi için verdiğiniz katkılar için de teşekkür ediyorum. Burada yapacağımız çalıştay da göreceksiniz ki şuana kadar Isparta, sahip olduğu değerlerin tanıtımında Isparta olarak biraz eksik kalmışız. Bu eksiğin giderilmesi ve tamamlanması için sizin çok değerli katkılarınıza ihtiyacımız olacak. Yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi düşünüyoruz. Isparta Davraz gibi bir değere sahip. St. Paul yolunun geçtiği, Barla’sı, elması, lavanta ve gül bahçeleriyle çok önemli bir destinasyon olabileceğini düşünüyoruz" ifadelerini kaydetti.
Ziyarette, TÜRSAB Genel Başkanı Ulusoy’a Isparta gülü ürünlerinden oluşan set hediye edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.