Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türmob 11. Türkiye Muhasebe Forumu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Maliye Bakanlığımızla görüştüğümüz de, ‘İlk şirket kuruluşlarında harç alınmasın’ dedik. Bununla ilgili Maliye Bakanlığımız da olumlu bakıyor” dedi.Gümrük ve Ticaret Bakanı...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Maliye Bakanlığımızla görüştüğümüz de, ‘İlk şirket kuruluşlarında harç alınmasın’ dedik. Bununla ilgili Maliye Bakanlığımız da olumlu bakıyor” dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TÜRMOB tarafından düzenlenen 11. Türkiye Muhasebe Forumu’na katıldı. Program kapsamında konuşma yapan Tüfenkci, “Bir ülkenin ticaretinin gelişmesi; ticari programının, ekonomik ortamının büyümesi, oradaki canlılık sizleri de yakından ilgilendiriyor. Bir ülkede istikrara varsa, huzur varsa, ekonomi canlıysa; ihracatı, ithalatı sürekli artan bir ülkeyse sizler daha huzurlu bir şekilde mesleklerinizi icra edebilirsiniz, daha müreffeh bir şekilde mesleklerinizi icra edebilirsiniz. Onun için hepimizin ortak paydası; Türkiye’yi büyütmek, geliştirmek, kalkındırmak olmalı. Eğer Türkiye’yi kalkındırırsak, Türkiye’yi geliştirirsek, Türkiye ekonomisini büyütürsek burada oluşacak olan refah pastasından sizler de, diğer meslek kuruluşları da, bu ülkenin diğer kuruluşları da bu pastadan faydalanır. Bizler ne kadar güçlü bir ülkede yaşıyorsak, ekonomik olarak ne kadar güçlü bir ülkede yaşantımızı, mesleğimizi icra ediyorsak, dünyada da, Avrupa’da da o kadar saygın ülkeyiz. Onun için siyasi istikrarın, huzur ve güvenin ne kadar önemli olduğunu son yaşanan olaylarda da görüyoruz, biliyoruz” ifadelerini kullandı.
“YATIRIM ORTAMININ İYİLEŞTİRİLMESİNE YÖNELİK BİR DİZİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”
Türkiye’nin Ticari mevzuatının uluslararası standartlara uygun olarak düzenlenmesi gerektiğini belirten Tüfenkci, “Uluslararası piyasada rekabet edebilir duruma gelmemiz, rekabetçi bir anlayışla hareket edebilmemiz, Türkiye’de faaliyet gösteren şirketlerimizin uluslararası arenadaki gücünü ve itibarını artıracağından hiç şüpheniz olmasın. Yabancı yatırımcıların Türkiye’de yatırım yapabilmesi için yatırım ortamlarını iyileştirmemiz lazım. Eğer biz Türkiye’deki yatırım ortamını iyileştirirsek, daha çok yabancı sermayeyi Türkiye’ye çekebilirsek, kendi değerlerimizi değerlendirip, onların daha rekabetçi bir şekilde büyümelerini sağlarsak, buradan en fazla kazançlı çıkacak sizlersiniz. Onun için biz, hükümet olarak Türkiye’de yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik bir dizi çalışmalar yapıyoruz. Yakında kamuoyuyla paylaşmış olacağız” değerlendirmelerinde bulundu.
“28 GÜN SÜREN ŞİRKET KURMA SÜRELERİNİ 3 İŞLEME İNDİRİYORUZ”
İlk şirket kuruluşlarında harcın kaldırılmasına yönelik çalışmalarının olduğunu belirten Tüfenkci, “Türkiye’de serbest muhasebeci ve mali müşavirleri yakından ilgilendiren bir şey daha yapıyoruz. Özellikle 28 gün süren şirket kurma sürelerini 3 işleme indiriyoruz. Böylelikle Türkiye’de şirketler kolaylıkla kurulsun istiyoruz ve bunu yaparken de maliyetleri de minimum düzeye çekiyoruz. Bunu yaparken de Maliye Bakanlığımızla beraber çalıyoruz. Maliye Bakanlığımızla görüştüğümüz de, ‘İlk şirket kuruluşlarında harç alınmasın’ dedik. Bununla ilgili Maliye Bakanlığımız da olumlu bakıyor” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.