Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜRKSAT Ve Kızıl Elektronik Beraber Ürün Geliştirecek

Televizyon yayıncılığında teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Türksat, uluslararası düzeyde, etkin güvenilir, endüstriyel yerli ürünlerin tasarlanarak, üretiminin gerçekleştirilmesini hedefliyor. Bu kapsamda, Ultra HD 4K test yayınları...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Televizyon yayıncılığında teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Türksat, uluslararası düzeyde, etkin güvenilir, endüstriyel yerli ürünlerin tasarlanarak, üretiminin gerçekleştirilmesini hedefliyor. Bu kapsamda, Ultra HD 4K test yayınları ile birlikte birçok firmanın yeni Ultra HD 4K ürünler geliştirmesinde Türksat tarafından teknik destek ve test imkanı sağlanıyor.
Türksat’tan yapılan yazılı açıklamada, Türksat ve Kızıl Elektronik, uluslararası düzeyde kabul görecek olan ve profesyonel Ultra HD 4K, HD, SD formatlarını destekleyen “encoder” ve “decoder” cihazlarının geliştirilmesine ve üretimine yönelik işbirliği yapmaya karar verdiği bildirildi. Açıklamada, Ultra HD 4K teknolojisi alanındaki yenilikler ışığında geliştirilecek olan “encoder” ve “decoder” ürünlerinin, ulusal ve uluslararası pazara girebilmesi ve ithal ürünler ile ülke dışına giden kaynağın ülke içerisinde kalması amacıyla gerçekleşecek işbirliğinin Türkiye’ye ciddi katkılar sağlaması beklendiği belirtildi.
“Modüler Encoder ve Decoder Geliştirme Protokülü” Türksat Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül ve Kızıl Elektronik Genel Müdürü Ali Kızıl tarafından bugün imzalandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.