Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkoğlu: “Kırsal Kesimdeki Elektrik Sorununu Çözeceğiz”

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ) Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, Ordu’da basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.Bir otelde gerçekleştirilen kahvaltıya YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, YEDAŞ Ordu İl Koordinatörü...

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2016 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkoğlu: “Kırsal Kesimdeki Elektrik Sorununu Çözeceğiz”
Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ) Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, Ordu’da basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.
Bir otelde gerçekleştirilen kahvaltıya YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, YEDAŞ Ordu İl Koordinatörü Ümit Yaşar Kışla, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen, Ordu Radyo Televizyon Gazeteciler Derneği Başkanı Birol Yılmaz, Ordu İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Bahtiyar Kahveci başta olmak üzere çok sayıda basın mensubu katıldı.
Kahvaltı öncesi bir açıklama yapan YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, kurum olarak Karadeniz Bölgesi’nde Samsun’dan başlayarak, Ordu, Amasya, Sinop ve Çorum illerinde 3 milyonun üzerinde insanın 5 yıldır elektrik enerjisi ihtiyacını karşıladıklarını belirtti. İlk 5 yıl içerisinde genel müdürlüğün Samsun’da olmasından dolayı genelde Samsun ağırlıklı yatırım ve sosyal sorumluluk projeleri uyguladıklarını belirten Türkoğlu, ikinci 5 yılda Ordu’ya ağırlık vereceklerini söyledi.
Ordu’nun özellikle kırsal kesiminde elektrik sorunlarının oldukça çok olduğunu vurgulayan Genel Müdür Türkoğlu, “Ordu, özellikle kırsal kesimde sorunlarımızın en fazla olduğu ilimiz. Bunları bu dönemde gayretli bir şekilde çözeceğiz. Kırsaldaki sorun sadece YEDAŞ’ın sorunu değil, Türkiye’nin sorunu. Çünkü kırsal kesimde en son 1980’lerde yatırım yapıldı. O günden bu yana yatırım yapılmadı. Biz ilk 5 yılda şehir merkezlerin ağırlık verdik. İkinci 5 yılımızda kırsala daha çok ağırlık vereceğiz. Ordu’nun çok dağınık bir coğrafyası var. Özellikle doğal afet ve müzmin sebeplerden dolayı oluşan arızalar dışında yine mevcut yapıda da coğrafyadan kaynaklanan sorunlar var. Hepsinin farkında ve bilincindeyiz. Ama hepsinin bir anda yapılmasına bütçe müsait olmayacak. Burada bütçeden kastım kendi bütçemiz değil tarife yapısıdır. Biliyorsunuz bizim bütün yatırım ve giderlerimiz tarife yoluyla karşılanıyor. O nedenle ayrı bir kaynak, ayrı bir ödenek söz konusu değil. Bu bilinçle talepleri en ekonomik, en makul ve en hızlı bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Sorunlarımızla yüzleşmekten kaçınmıyoruz” dedi.
Türkoğlu, yeni dönemde Ordu’da bazı sosyal projeler uygulayacaklarını da belirterek, “Bu dönem Ordu’nun dönemi olsun istiyoruz” ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.