Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkmenler İçin Acil Yardım Çağrısı

Suriye Birleşik Türkmenler Derneği Başkanı Seydi Aytekin, Suriye’deki Türkmenlerin son durumu hakkında bilgi vererek, acil yardım çağrısında bulundu.Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Suriye...

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye Birleşik Türkmenler Derneği Başkanı Seydi Aytekin, Suriye’deki Türkmenlerin son durumu hakkında bilgi vererek, acil yardım çağrısında bulundu.
Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Suriye Birleşik Türkmenler Derneği Başkanı Seydi Aytekin, Suriye ve Türkiye’de yaşayan Türkmenlerin son durumları ile ilgili bilgiler aktardı.
“SURİYE’DEKİ TÜRKMENLERİN ÇOK ACİL YARDIMA İHTİYAÇLARI VAR”
Suriye’deki Türkmenlerin çok acil yardıma ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Suriye Birleşik Türkmenler Derneği Başkanı Seydi Aytekin, “Görünmeyen taraflar var. Halep bölgesinde 1 milyona yakın Türkmen yaşıyordu. Şu anda hemen hemen 50 bine yakın Türkmen kaldı orada. Son saldırılarla beraber 30 bine düştü. Kırsal bölgelerde yani Kilis’in karşı tarafında bulunan bölgelerde akın oraya oldu. O insanlar da buraya gelmek istiyorlar. Şartlar biraz bizleri de zorluyor. Ramazan dolayısıyla biraz yardım meselesine el atmanızı istiyoruz. Tüm Müslüman kardeşlerimizin burada biraz daha duyarlı olmalarını, zor şartlar altında yaşayan kardeşlerimizi bir nebze mutlu edersek ne mutlu bize” dedi.
"TÜRKİYE’DE ZOR ŞARTLAR ALTINDA YAŞAN TÜRKMENLER VAR"
Türkiye’de de zor şartlar altında yaşayan Türkmenlerin olduğunu söyleyen Aytekin, “Onları da kesinlikle ayrı tutmuyoruz. 150 bine yakın Gaziantep’te Türkmen yaşıyor. Bunların 30 bini baya mağdur durumda bunlara da ulaşmak istiyoruz. Hem burası, Suriye, kamplar, Kilis, Hatay, İstanbul, İzmir bulunan Türkmenler için genel bir çalışma yaptık. Çalışmalarımızda çok şükür AFAD, Kızılay, İHH bu konuda bizlere destek çıktılar” ifadelerini kullandı.
“TÜRKMENLER KAMUOYUNUN GERİSİNDE KALDI”
Türkmenlerin gündemin gerisinde kaldığını söyleyen Suriye Birleşik Türkmenler Derneği Başkanı Seydi Aytekin konuşmasına şöyle devam etti:
"Kamuoyunda ne yazık ki en geride Türkmenler kaldı. Kendilerini bir türlü anlatamadılar. Sınır bölgesindeki kampta yani Kilis bölgesinde yaşayan şu an 350 bin kişiden 60 bin tanesi Türkmen. Hatay bölgesinde ayrı bir dram var. Bayır Bucak’tan gelen Türkmen kardeşlerimizin çoğunluğu yüzde 90’ı orada yaşıyor. Halep bölgesinde bombaların altında zor şartlar altında yaşayan şu an 25 bine yakın Türkmen kardeşimiz var. Kilis bölgesinin karşı tarafında Bedil Selam bölgesi etrafında 30-40 bine yakın çadırlarda kalan Türkmen kardeşlerimiz var. Şu anda aşırı derecede IŞİD, PKK çok kısa bir alana daraldı. Türkmenler her taraftan abluka altında bir de sıcaklar var şu an ortalama 50 derece yakın bir sıcaklık var orada. Çocukların yaşlıların kadınların sıvı ihtiyacı var. Günlük ölümler meydana geliyor. Bunlar da bakımsızlıktan kaynaklanıyor. Televizyonda yansıyan gibi değil.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.