Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkmen Çocukları Erkekliğe İlk Adımı Eskişehir’de Attı

Eskişehir’de Odunpazarı Belediyesi ve Türk Ocağı işbirliğinde Türkmen çocuklarına yönelik sünnet töreni düzenlendi.Yaşanan savaş nedeniyle ülkelerinden Türkiye’ye göç eden Türkmen ailelerinden 15’inin erkek çocukları, toplu sünnet...

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2016 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2016 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de Odunpazarı Belediyesi ve Türk Ocağı işbirliğinde Türkmen çocuklarına yönelik sünnet töreni düzenlendi.
Yaşanan savaş nedeniyle ülkelerinden Türkiye’ye göç eden Türkmen ailelerinden 15’inin erkek çocukları, toplu sünnet töreninde bir araya geldi. Etkinliğe, Kur’an-ı Kerim okunarak başlandı. Kur’an-ı Kerim okunurken bazı Türkmen aileleri gözyaşlarına hakim olmadı. Sünnet kıyafetleri giyen çocuklar renkli görüntüler oluşturdu. Odunpazarı Belediyesi ve Türk Ocağı işbirliğinde gerçekleştirilen etkinlik sayesinde Türkmen aileleri çocuklarını sünnet ettirebildi. Düğün salonunda Türkmenlere özel müzikler çalındı. Gelen misafirlere yemek ikram edildi.
“CENAB-I ALLAH VATANLARINI İŞGAL ETMEK İSTEYENLERİN TEPELERİNE TAŞ YAĞDIRSIN”
Sünnet şöleninde konuşan Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal, en kötü günlerinin bugün olması temennisinde bulunarak, “Allah sizlerden razı olsun, Allah sizleri var etsin bugünümüz kutlu olsun, Cenab-ı Allah en kötü günümüzü böyle yapsın. Cenab-ı Allah, aziz milletimizin, Türk dünyasının, Türk’ün, Türk kültür dünyasının her santimetre karesinin tepesindeki belaları yok etsin, def etsin, bu milleti bölmek ve parçalamak isteyenlere, vatanlarını işgal etmek isteyenlerin tepelerine taş yağdırsın ve bu millet muzaffer olsun, hür ve müstakil bir şekilde yaşamaya devam etsin” ifadelerini kullandı.
“BELEDİYE OLARAK TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZİN İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASI DOĞRULTUSUNDA BAZI ÇALIŞMALARIMIZ VAR”
Ardından konuşma yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, göç etmek zorunda kalan Türkmen çocukların sünnet şöleninde onlarla birlikte olmanın kendileri için bir görev olduğunun altını çizerek, “Bugün Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan Türkmen kardeşlerimizle birlikte olmak ve onların sünnet düğününe katılmak bizim için bir görevdi, bu görevi yerine getiriyoruz. Belediye olarak da Türkmen kardeşlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması doğrultusunda bazı çalışmalarımız var, yardımcı olmaya gayret ediyoruz ama her şeyden önemlisi vatan, insanın vatanı en önemli, kutsal saydığı bir yerdir. İnşallah kısa zamanda özgürce vatanınıza kavuşursunuz” şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra etkinliğe katılan Odunpazarı Belediye Başkanı ve Kazım Kurt, Türkmen çocukları kucaklarına alarak poz verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.