Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkler Nobel Barış Ödülü’ne aday

Türk halkı, 15 Temmuz akşamı bir grup askerin gerçekleştirdiği darbe girişimi karşısında korkusuzca durdu. İstanbul Aydın Üniversitesi, her yaş ve gruptan 246 vatandaşın yaşamını yitirdiği direniş ve ardından 2 haftadır devam eden...

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2016 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2016 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk halkı, 15 Temmuz akşamı bir grup askerin gerçekleştirdiği darbe girişimi karşısında korkusuzca durdu. İstanbul Aydın Üniversitesi, her yaş ve gruptan 246 vatandaşın yaşamını yitirdiği direniş ve ardından 2 haftadır devam eden demokrasi nöbetlerinin anlamından hareketle Türk halkını Nobel Barış Ödülü’ne aday gösteriyor.
“Nobel Barış Ödülü’ne sahip kişilerin giriştikleri ve uluslararası kamuoyunun takdirini kazanan bireysel mücadeleler karşısında Türk halkının bizzat kendi içinden çıkan isimsiz kahramanlarıyla yekvücut olarak gerçekleştirdiği bu demokrasi hareketi her türlü takdirin üzerindedir” diyen İstanbul Aydın Üniversitesi, bu destansı hareketin kahraman halkını 2017 yılı Nobel Barış Ödülü’ne aday gösteriyor. Yapılan basın açıklamasında konuşan İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, “Türk halkının ortaya koyduğu bu irade, yaptığı fedakârlık, güçlü liderliğin arkasından koşması ve 2 hafta geçmesine rağmen hala meydanları dolduruşu dünyanın hiçbir yerinde ortaya konulan bir irade değildir, bu bir farkındalıktır. Tüm bunlar sayesinde Türk halkının Nobel Barış Ödülü’nü hakettiğini düşünüyoruz. Bu maksatla da İstanbul Aydın Üniversitesi bir girişim başlattı” diye konuştu.
Başvuru aşamasının nasıl gerçekleşeceğine de değinen Aydın, “Bu haince saldırının nasıl meydana geldiğini, bunu hazırlayan sebeplerin neler olduğunu, Türk halkının buna nasıl tepki gösterdiğini; belge, bilgi, fotoğraf ve farklı dokümanlarla ortaya koyarak Nobel Seçici Kurumuna müracaat edeceğiz. 2017 Aralık ayında sonlanıyor. Önce müracaatlarımızı yapıyoruz ve uzun listeler açıklanıyor. Sonrasında bu listeler kısa listeye dönüşüyor. Daha sonra kısa listeden de seçici kurul tarafından kazananlar belirleniyor. Bu da 1 yılı aşkın bir süreye karşılık geliyor ama çok yoğun bir çalışma gerekiyor. Çünkü evet bütün dünya Türk halkının büyük bir duruş sergilediğini tanıyor fakat bu gerçeğin belgelerle, bilgilerle beslenmemesi halinde sadece görünen haliyle insanlar ancak yorum yapabilirler. Nobel Barış Ödülü aslında bir amaç değil, araçtır. Amaç olan Türk halkının ortaya koyduğu bu duruşu dünyaya anlatmak. Bu duruşun haklılığını anlatmak. Türk halkının niçin meydanlarda olduğunu, niçin tankların altına yattığını anlatmak. Temel amacımız kirli ve yanlış bilgilerle dünya kamuoyunun yanıltılmasını önlemek” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.