Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’yi dolaşıp 1 lirayla dert dinliyorlar

Türkiye’nin 50’den farzla ilini dert dinleyerek gezen üniversiteli gezgin gençler, sonluğu Eskişehir’de aldı. Okullarını bırakıp yurdun birçok noktasını plansız şekilde dolaşan gençler, yol masraflarını 1 liraya dert dinleyerek çıkarıyor.Porsuk...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2016 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’yi dolaşıp 1 lirayla dert dinliyorlar
Türkiye’nin 50’den farzla ilini dert dinleyerek gezen üniversiteli gezgin gençler, sonluğu Eskişehir’de aldı. Okullarını bırakıp yurdun birçok noktasını plansız şekilde dolaşan gençler, yol masraflarını 1 liraya dert dinleyerek çıkarıyor.
Porsuk Bulvarı Adalar mevkinde önlerine koydukları ‘Dertleşmek 1 TL, Fotoğraf 50 kuruş’ yazılı kartonlarla oturan 8 gezgin genç, plansız şekilde çıktıkları yolculukların masraflarını çıkarıyor. Birçok vatandaşın dikkatini çekmeyi başaran gençler, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını da fırsata çevirerek ‘Gezgine yardım’, ‘Bayrak 50 kuruş’ yazılı kartonla da Türk bayrağı sattı. 1 lira karşılığında yaklaşık 10 ile 15 dakika arası dert dinleyen gezginler, yurt dışı gezileri için gereken parayı böyle çalışarak toparladıklarını söyledi.
“Elektronik Mühendisliği okuyordum, okulu bıraktım geziyorum”
İlk yaptığı kampta gezginlerle tanıştıktan sonra okulu bırakıp gezmeye başladığını söyleyen Furkan Özdemir, “Normalde Ankara’da yaşıyorum. Kastamonu’da öğrenciyim. Kastamonu’da bir gün kamp yaptık, orada gezginlerle tanıştım o günden beri 1 yıldır geziyorum. Elektronik Mühendisliği Bölümünde okuyordum, okulu filan bıraktım geziyorum. 1 liraya dert dinleme işini daha önce grupta yapan bazı arkadaşlar vardı, biz de onlardan görüp yaptık” şeklinde konuştu.
“En çok sevgili ve aile konusunda dertleri olan var”
Giresun’da öğrenci olan Beste Begüm ise, yol masraflarını karşılamak için dert dinlediklerini söyleyip, biriktirdikleri para ile yurt dışına çıkacaklarını ifade ederek, “İnsanların çok değişik dertleri oluyor. Mesela en çok sevgili ve aile konusunda dertleri olan var. Biz gezerken ihtiyaçlarımızı karşılamak için bunu yapmaya başladık. Şimdi biriktirdiğimiz para ile yurt dışına çıkacağız. Şuana kadar yaklaşık 50 il gezdik. Bundan sonraki durağımız Bursa olacak. Nilüfer Fest’e gideceğiz. Biletimiz olmadığı için orada da dert dinlemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Ayrıca gençler, kendilerinin son duraklarının olmadığını ve kar kış demeden gezdiklerini de ekledi.
Öte yandan, Adalar istikametinden geçen bazı vatandaşlar da gezgin gençlerin 1 liraya dert dinlediğini görüp, kendilerince yol masraflarını çıkarması için gençlere destekte bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.