Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’ye Örnek, Hayvan Dostu Taksi Durakları

İzmir’de, Bornova Belediyesi ile İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası arasında imzalanan ’Hayvan Dostu Taksi Durağı’ protokolüyle bir taraftan sokak hayvanlarının beslenme ve su ihtiyaçları karşılanırken diğer taraftan da takside...

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2016 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de, Bornova Belediyesi ile İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası arasında imzalanan ’Hayvan Dostu Taksi Durağı’ protokolüyle bir taraftan sokak hayvanlarının beslenme ve su ihtiyaçları karşılanırken diğer taraftan da takside evcil hayvanlarıyla seyahat etmek isteyen hayvan dostlarının yaşadıkları zorlukların en aza indirilmesi hedefleniyor.
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ve Bornova Belediyesi arasında ’Hayvan Dostu Taksi Durağı’ projesinin protokolü imzalandı. Türkiye’de bir ilk olan proje kapsamında Bornova Belediyesi tarafından ilçe sınırları içinde istekli taksi duraklarına sokak hayvanlarının beslenebilecekleri ve su içebilecekleri kaplar konulacak. Taksiciler bir yandan bölgelerinde bulunan sokak hayvanlarını beslerken diğer yandan hasta, yaralı, küpesiz hayvanları tespit ederek Bornava Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bildirecek. Böylece sahipsiz hayvanlar tedavileri tamamlanıp küpelendikten sonra tekrar bulundukları bölgelere bırakılacak.
EVCİL HAYVAN SAHİPLERİNE ULAŞIM KOLAYLIĞI
’Hayvan Dostu Taksi Durağı’ projesi kapsamında ayrıca, evcil hayvanlarıyla taksi ile ulaşımda zorluk çeken vatandaşlara da kolaylık getiriliyor. Projeye katılan taksi duraklarına Bornova Belediyesi tarafından tahsis edilen taşıma kafesleri, müşterilerin talepleri doğrultusunda taksilerde bulunacak. Böylece evcil hayvan sahipleri şehir içi taksi ulaşımında minik dostlarıyla rahatça seyahat edebilecek.
"TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK BİR PROJE"
’Hayvan Dostu Taksi Durağı’ protokolü imza töreninde konuşan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Celil Anık projenin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise 10 taksi durağında pilot olarak bu uygulamaya başlandığını belirterek, "Bu projeyle taksiyle seyahat etmek isteyen hayvan dostları, durağa telefon ettiklerinde belediye tarafından verilen taşıma kafeslerini isteyecekler. Hayvan sahipleri böylece sevimli dostlarıyla birlikte seyahat edebilecekler. Bu proje çok kısa zamanda İzmir’de ve tüm Türkiye’de ses getirecek. Her şeyin başı eğitim. Veterinerlik Müdürlüğümüz çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılamak için okullarda eğitimler düzenliyor. Bunu farklı etkinliklerimizle de destekliyoruz. İnanıyorum ki, doğaya daha saygılı bir toplum olacağız" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.