Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’ye İngiliz Gazeteciden Destek

İngiliz gazeteci Jack Nathaniel Peat, yazdığı makalesinde DAEŞ ve PKK/KCK gibi terör örgütlerinin eylemlerinin ardından başlatılan ’Türkiye’ye gitmeyin’ çağrılarını ’gereksiz’ diye niteyerek, kendinin de gezdiğini ifade ettiği...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İngiliz gazeteci Jack Nathaniel Peat, yazdığı makalesinde DAEŞ ve PKK/KCK gibi terör örgütlerinin eylemlerinin ardından başlatılan ’Türkiye’ye gitmeyin’ çağrılarını ’gereksiz’ diye niteyerek, kendinin de gezdiğini ifade ettiği Gaziantep’ten övgüyle bahsetti.
İngiltere’den alanlarında uzman yemek ve seyahat yazarı 6 gazeteci, gastronomi dalında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı üyeliğine hak kazanan Gaziantep’in yemeklerini yerinde görmek için kente geldi.
Büyükşehir Belediyesinin organizasyonuyla 5 gün kenti ziyaret eden heyetteki İngiliz gazeteci Peat, ülkesine döndükten sonra Londra’nın önemli haber siteleri arasındaki "The London Economic’te ki yer alan makalesinde, bir hafta boyunca gezdiği Gaziantep’i övgü dolu sözlerle anlattı.
Peat, makalesinde, güvenliğinden gastronomisine, kent yaşantısından insan dokusuna kadar birçok alanda Gaziantep ile ilgili bilgilere yer verdi. Makalede, ’arkadaşlarıma ve ailesine Türkiye’ye gideceğini söylediğimde ’gitme’ tepkisiyle karşılaştığını belirten Peat, Türkiye’ye gitmeyin çağrılarının gereksiz olduğunu belirtti. Bazı Avrupa ülkelerinin güvenlik nedeniyle yaptığı çağrıları, ’gereksiz’ diye nitelendiren Peat, "Endişe duymama hiç gerek yokmuş. Belki de hiç Gaziantep’ten daha dost canlısı, bizi bu kadar iyi ve samimi karşılayan bir şehre gitmemiştim. Uçaktan indiğiniz anda şehrin misafiri oluveriyorsunuz ve buradaki misafirperverlik tam anlamıyla rakipsiz" ifadelerini kullandı.
Makalesinde, Türkiye’nin Suriyeli sığınmacılarla ilgili çalışmasının, kent yaşantısına etkisine de değinen İngiliz gazeteci Jack Nathaniel Peat, "Eğer ki DAEŞ veya diğer terörist grupların yolculuk planlarınızı berbat etmelerine izin verirseniz, onlar kazanmış olur. Çünkü bu oluşturdukları korku cephaneliklerindeki en büyük silahtır. Trajedi şu ki, birçok Britanya medyası bu gündemi benimseyip devam ettirmekten memnun olurlar. Buna en son örnek de The Daily Express, Mayorka, Barselona, Kosta Del Sol ve İbiza ile İspanya’yı, Fransa, Belçika, Fas, Cezayir, Tunus, Türkiye ve Mısır’ı yüksek terör tehlikeli turistik bölgeler olarak sınıflandırmıştır. Butlins de listelemeden kaçınmamış, evde geçirilen tatilleri göz ardı etmiştir. Onların önerileri kısaca, ’terör nadir ve ara sıra gerçekleşen bir eylemdir ve evde kalıp kendinizi pamuğa bile sarsanız yüzde 100 güvende sayılmazsınız’ demenin sansasyonel ve abartılı şeklidir. Benim önerim şu, hayat devam etmeli" ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin en değişken bölgelerinden biri olarak tanımladığı Gazintep’teki seyahatini anlatmaya devam eden Peat, makalesinde "Geçen hafta Türkiye’nin durumu en değişken bölgelerinden birine gittim ve orada samimi, misafirperver bir ortamdan başka hiçbir şey görmedim. Şimdi eve geri geldiğimde İngiltere Emniyet Müdürünün ’Londra’da terör saldırısının kaçınılmaz olduğu’ yönünde söylemde bulunduğunu duydum. Onlar da, bunun nerede, ne zaman ve ne ölçüde olacağını kestiremiyor. Bu korku tellallığının altında yatan sebep, siz de anlayacaksınız, detayın eksik olmasındandır" değerlendirmesinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.