Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’ye Engelsiz Bakış

Fotoğrafçılık eğitimi alan zihinsel engelli bireyler, Türkiye’nin farklı illerinden çektikleri fotoğrafları Tekira AVM’de açılan sergide vatandaşların beğenisine sundu.Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV)...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’ye Engelsiz Bakış
Fotoğrafçılık eğitimi alan zihinsel engelli bireyler, Türkiye’nin farklı illerinden çektikleri fotoğrafları Tekira AVM’de açılan sergide vatandaşların beğenisine sundu.
Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Tekirdağ Şubesi, Trakya Kalkınma Ajansı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Süleymanpaşa Belediyesi’nin işbirliğiyle, ’Bizim Gözümüzle Görmek İster misiniz?’ sloganıyla düzenlenen etkinlik kapsamında fotoğraf sergisi açıldı. Proje çerçevesinde açılan fotoğraf atölyesinde yaklaşık 6 ay boyunca fotoğrafçılık eğitimi alan zihinsel engelli bireylerin Türkiye’nin birçok farklı ilinden çektikleri fotoğraflar Tekirdağlıların beğenisine sunuldu.
Merkez Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Tekira AVM’de düzenlenen sergi açılışına, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, ZİÇEV Tekirdağ Şubesi yetkilileri, engelli bireylerin aileleri ve Tekirdağlı vatandaşlar katıldı.
TÜRKİYE’NİN RENKLERİNİ KUPALARA İŞLEDİLER
İstanbul, Bursa Nevşehir, Karabük, Eskişehir, Edirne ve Tekirdağ başta olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinden çekilen ve birbirinden güzel fotoğrafların oluşturduğu serginden elde edilecek gelir, engelli bireylerin ihtiyaçları için kullanılacak. Sergide, tabloların yanı sıra ZİÇEV atölyelerinde bardaklara basılan fotoğraflar da büyük ilgi gördü.
"KAFALARIMIZ ENGELLİ OLMADIĞI SÜRECE BÖYLE GÜZEL İŞLER ÇIKAR"
Açılışın ardından açıklamalarda bulunan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, "Çocuklarımız, çok emek vermişler. Yani, hani kafalar engelli olmasın denen bir söz var ya, kafalarımız engelli olmadığı sürece böyle güzel işler çıkar. Öğretmenlerimiz, hocalarımız özel olarak ilgilendiler çocuklarımızla. Engelsiz bir kişiye göre, biraz daha emek verdiler. İşte böyle muhteşem eserler ortaya çıktı. Çocuklarımızı yetiştiren hocalarımıza teşekkür ederim. Böyle hayırlı işler yapmak hakikaten çok güzel" dedi.
"ENGELLİLERİN VİZÖRLERİNDEN DÜNYAYI GÖRMEYE ÇALIŞIYORUZ"
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise, "Bu Trakya Kalkınma Ajansı’nın da desteğiyle, Zihinsel Engelliler Vakfı ile beraber olan bir projemizdir. Çocuklarımız, fotoğraf eğitimi aldılar. Ondan sonra fotoğraf çekmeye başladılar. Bu sanatta olan yeterliliklerini artırdılar ve olağanüstü bir fotoğraf sergisi ortaya çıktı. Hem onların vizörlerinden dünyayı görmeye çalışıyoruz hem de onların biraz daha sosyalleştiğini görüyoruz. Bu da bize mutluluk veriyor. Bu çalışmanın toplamına bakarsak, bir senelik mazisi var. Ama özellikle son 4-5 ayda yapılan geziler ve o gezilerde çekilen fotoğraflar, işte Edirne, Eskişehir, Bursa gibi illerimizde çekilen fotoğraflardan sonra inanılmaz şeyler ortaya çıktı. Çocuklarımızın kendine güven geldi. Çocuklarımızın ailesi mutlu, biz herkesten daha mutluyuz" diye konuştu.
Vatandaşların ilgi gösterdiği sergi, 3 gün süreyle açık kalacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.