Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin Yedi Bölgesi Diyarbakır’da

AK Parti İstanbul Milletvekilleri Metin Külünk ve Hasan Turan ile 7 bölgeden sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan heyet, Diyarbakır’ın Sur ilçesine gelip esnaf ziyaretlerinde bulundu, alışveriş yaptı. Valiliği ziyaret eden...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti İstanbul Milletvekilleri Metin Külünk ve Hasan Turan ile 7 bölgeden sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan heyet, Diyarbakır’ın Sur ilçesine gelip esnaf ziyaretlerinde bulundu, alışveriş yaptı. Valiliği ziyaret eden heyet, daha sonra Sur ilçesindeki Ulu Cami’de namaz kıldı. AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar’ın eşlik ettiği heyet, namazın ardından Sur esnafını ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinledi, alışveriş yaptı. Ziyaretle ilgili gazetecilere açıklama yapan Turan, kente selam vermeye geldiklerini ve misliyle mukabele aldıklarını belirterek, “Tabi bir takım acı olaylar yaşandı. Terör olayları oldu. Halkımız birtakım sıkıntılar çekti. Bu arada birçok güvenlik kuvvetimiz şehit oldu. Milletimizin başı sağ olsun. Bizim milletimiz büyük bir millettir. Geçmişte birçok badire atlatmıştır. Bugünleri de atlatacaktır. Küresel güçler, sömürgeciler ve emperyalistler tarafından bölgemiz ateş çemberine çevrilmiş durumda. Biraz önce camide imamımız çok güzel bir hutbe okudu. Kavmiyet davasına düşenin, onun üzerine politika üretenin bizden olmadığını, peygamberimizin sözleri üzerine ayeti kerimeler üzerine vurguladı. Hepimize mesaj verdi. Kürt, Türk, Alevi ve Sünni’ye verdi. Diyarbakır’dan bütün İslam dünyasına mesaj verdi. İşte bizim gönlümüzdeki Diyarbakır, gönlümüzdeki Sur budur” dedi.
“HEP BİRLİKTE TÜRKİYE’YİZ”
Özgürlük ve hak mücadelesi verdiğini iddia edenlerin bölgeye zarar verdiğini ve halkın terörle arasına mesafe koyduğunu vurgulayan Turan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Türkiye’nin yedi bölgesinden 78 milyonu temsilen Karadenizlisi Marmaralısı, Egelisi, Akdenizlisi, Doğu ve Güneydoğu Anadolulusu yüzlerce hemşehri derneğini temsil eden üst çatı konumunda bulunan federasyon başkanımız buraya geldi. Gelmesinin amacı, bütün Türkiye’ye ve bütün İslam dünyasına kardeşlik mesajı vermek. Biz biriz, beraberiz, birlikte Türkiye’yiz."
Coğrafyamız üzerinde etnik ve mezhebi ayrılık çıkaranların topraklarımıza göz dikenlere uşaklık yaptığını anlatan Turan, şunları söyledi: "Bizim zaaf içinde bulunmamız sömürgecilerin işini kolaylaştıracaktır. Bugün yedi bölgenin sivil toplum örgütünün Diyarbakır’a gelip Sur’da alışveriş yapıp, bayramlaşma gibi kucaklaşmasının mesajı budur. Kardeşliğimizin arasına kimse giremez. Terörü dağdan şehre indirenler bu millete iyilik yapmıyor. Özgürlük ve hak mücadelesi verdiğini iddia edenler esasında buraya zarar vermiş oluyor. Ben buradaki vatandaşlarımızı ister Kürt ister başka kökenden olsun terörle arasına mesafe koyduğu için tebrik ediyorum."
Karadeniz evladı olduğunu anlatan Turan, sözlerini şöyle sürdürdü: "İstanbul milletvekiliyim. Bu bölgeden yazın fındık toplamak için bölgemize gelen insanlar var. Hepsi benim kardeşim olmuşlardır. Biz buraya muhabbete geldik. Bu dernek başkanları muhabbet fedaileridir. Bu dernek başkanları terörle milletin arasına mesafe koyan insanlardır. Terör bir toplumdan çıktı diye toplumun tamamını terörist görmeyen insanlar. Yedi bölgeden çıkmış buraya gelmişler. İşte bunlar kardeşliğin ne olduğunu gösteriyor. Aynı kucaklaşmayı burada da gördüğümüz zaman bizim umudumuz artıyor. Bugün Diyarbakır’da bunu gördük. Bu bölge üzerinde yıllardır küresel güçler hesap yapıyor. Milleti birbirine düşürüp bölgeyi işgal etmek istiyor. Buna müsaade etmeyeceğiz.”
Heyet, daha sonra bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Batman’a gitti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.