Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin Moğol Çiftçilerine Ulaşan Dost Eli

Türk İşbirliği Ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (tika) Tarafından Moğolistan’da Yaşanan Don Olaylarından Etkilenen Zavhan Vilayeti Ve İlçelerindeki Çiftçilere Tarımsal Destekte Bulunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin Moğol Çiftçilerine Ulaşan Dost Eli
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Moğolistan’da yaşanan don olaylarından etkilenen Zavhan vilayeti ve ilçelerindeki çiftçilere tarımsal destekte bulunuldu.
TİKA, Moğolistan’da faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Moğolistan Olağanüstü Durum Genel Müdürlüğü ve TİKA Ulanbatur Program Koordinatörlüğü arasında insani yardım konusunda işbirliği mutabakat zaptı imzalandı.
Moğolistan’da, son yılların en şiddetli kışı yaşandı. Ülke genelinde yaşanan doğal afet ve şiddetli kar yağışı, kar kalınlığın 40-60 cm’ye ulaşması, hava sıcaklığının -50-55’e düşmesi ve meydana gelen don nedeniyle otlak ve yem bulunamaması sebebiyle Moğolistan çiftçisi zor durumda kaldı. Yaşanan don nedeniyle tek geçim kaynağı hayvancılık olan çiftçilerin, ot ve yem sıkıntısı baş göstererek binlerce büyük baş hayvanın telef olmasına sebep oldu. Sert kış şartlarından dolayı doğal afetin yaşandığı Moğolistan’da son beş ayda 250 bin büyükbaş hayvan telef olurken, doğal afetten en çok etkilenen il ekonomisi, tarım ve hayvancılığa dayanan Zavhan vilayeti ve ilçeleri oldu. Sert iklim şartlarının devam ettiği ülkede hayvan telef ve kayıplarının bir süre daha devam edeceği Olağanüstü Durum Genel Müdürlüğü Yetkilileri tarafından belirtildi.
Moğolistan Olağanüstü Durum Genel Müdürlüğü ve Ulanbatur Program Koordinatörlüğü arasında insani yardım konusunda bir işbirliği mutabakat zaptı imzalanarak bu mutabakat zaptı çerçevesinde Türkiye, Moğol çiftçilerine dost eli uzattı. Doğal afete maruz kalan bölgelerden biri olan, Zavhan vilayeti ve ilçelerindeki çiftçilere dağıtılmak üzere TİKA tarafından insani yardım çerçevesinde yaklaşık 100 ton yem ve 60 ton ot altı kamyona yüklenerek afet bölgesine ulaştırıldı.
Yapılan bir törenle Moğolistan Olağanüstü Durum Genel Müdürlüğü, Müdür Vekili Albay Ariunbuyan Gombojav, Moğolistan Ülke Stok ve İnsani Yardım Dairesi Başkanı Albay Byambaragçaa Tserenjav, Zavhan Vilayeti İl Temsilciler Meclisi Başkanı Otgonbaatar Banzragch, T.C. Büyükelçiliği 3. Katip Davut İhsan Ezci, Ulanbatur-TİKA Moğolistan Koordinatörü Veysel Çiftci, TİKA Moğolistan Koordinatör Yardımcısı Turan Can ve diğer yetkililer ile basın mensupları katıldı.
Yapılan törende Moğol yetkililer en sıkıntılı zamanlarında TİKA ve Türkiye’yi yanlarında gördüklerini belirterek TİKA ve Türkiye’ye teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.