Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Türkiye’nin Maldivler’i" Salda Gölü’ne ilgi artacak

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Bu yaz 250 bin kişinin ziyaret ettiği Salda Gölü’nü çok fazla tesislerle, binalarla doldurmadan güzelliğini ve bakir halini korumak gerekir” dedi.Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Burdur’un...

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2017 18:24
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2017 18:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Türkiye’nin Maldivler’i" Salda Gölü’ne ilgi artacak

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Bu yaz 250 bin kişinin ziyaret ettiği Salda Gölü’nü çok fazla tesislerle, binalarla doldurmadan güzelliğini ve bakir halini korumak gerekir” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Burdur’un turizm merkezlerinden Salda Gölü’nü ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Salda Gölü’nün Türkiye’nin saklı cennetlerinden birisi olduğunu belirten Bakan Numan Kurtulmuş, göl kenarında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, gölde güzelliğin korunması gerektiğine vurgu yaptı.

Salda Gölü’nü çok fazla tesislerle, binalarla doldurmadan güzelliğini ve bakir halini korumak gerektiğini belirten Bakan Kurtulmuş, bu yaz Salda’yı 250 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi. Daha çok yerli turist ağırlayan Salda Gölü’nün yabancı turist açısından da çok ciddi bir cazibe merkezi olabileceğini dile getiren Bakan Numan Kurtulmuş, gölün doğallığını kirletmeyecek şekilde burada turistik tesislerin yapılabileceğine işaret etti.

Türkiye’nin eşsiz güzelliklerinden Salda Gölü; berraklığı, temizliği, derinliği ve eşine az rastlanır beyazlıktaki kumsalları ile adeta saklı kalmış bir tatil cenneti. “Türkiye’nin Maldivler’i” olarak da anılan doğa harikasının halk arasında cilt hastalıklarına iyi geldiği söylenen kıyıları, Salda Gölü’nü sağlık turizmi için de bir cazibe merkezi haline getiriyor.

Dünyada, Mars gezegeninin özelliklerini taşıyan iki yerden biri konumundaki göl, üzerinde endemik bitki ve hayvan türünü barındıran, yapılaşmanın yasaklandığı bir sit alanı olarak bakir güzelliğini özenle koruyor. Kil havuzlarında ziyaretçilerine çamur banyosu imkanı sunan Salda Gölü, bir kamp alanı olarak da özellikle yerli turistin göz bebeği.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.