Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin İlk Milli Alan Adı "Nokta İstanbul"

Türkiye’nin internette ilk milli alan adları ".ist’’ ve  ".istanbul’’  global satışlarda diğer ülke şehirleriyle kıyasıya rekabet ediyor.İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu’na...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin internette ilk milli alan adları ".ist’’ ve  ".istanbul’’  global satışlarda diğer ülke şehirleriyle kıyasıya rekabet ediyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu’na (ICANN) alan adları için başvurusu kabul edildi. Böylece İstanbul, ".istanbul" ve ".ist" halinde ilk milli alan adı kullanıma açılmış oldu. Türkiye’de ilk defa bir şehir ismini alan adı uzantısı olarak internet ortamına taşıyan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin nokta İstanbul projesi  “.istanbul" ve ".ist" gibi üst düzey alana sahip dünyada nadir şehirlerden biri haline geldi.
Proje hakkında bilgi veren İBB Medya A.Ş. Genel Müdürü Bekir Kaplan, 27 Ocak’ta başlayan alan adı satışlarının her geçen gün artarak devam ettiğini söyledi. 31 Mart tarihinin belgeli kayıt döneminin son günü olduğuna dikkat çeken Kaplan konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Bu konu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ilk geldiğinde, Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş, ’Bizim ne işimiz var. Metroyla, havayla, yolla, suyla uğraşalım’ diyebilirdi. Ama bunu da yapın dedi.  İstanbul markası diğer global şehirler arasında ön planda olması gerekiyor. Global satışlarda ilk 3 şehir arasındayız. 31 Mart tarihi itibariyle inanılmaz derecede başvuru var.”
"EN ÇOK BAŞVURUYU YURTDIŞINDAN ALIYORUZ"
Nokta İstanbul projesinin sadece İstanbul’la sınırlı olmadığını ifade eden İBB Medya A.Ş. Genel Müdürü Bekir Kaplan, en çok talebin yurtdışından geldiğini açıkladı. Projede sonraki aşamalar hakkında da konuşan Kaplan, “Bu proje İstanbul’u değil, tüm Türkiye’yi hatta dünyayı ilgilendiriyor. Başvuruları en çok yurtdışındaki kişilerden, şirketlerden alıyoruz. Çünkü bir İstanbul özlemi var, İstanbul ismi var. Bundan sonra 5 Nisan - 5 Mayıs tarihleri arasında müzayede başvuruları başlayacak. Yani bir isme iki farklı yerden başvuru varsa onun müzayedesi var. Asıl final 5 Mayıs -10 Mayıs tarihleri arası internetten açık arttırmayla alan adı açık artırması olacak. Bir yarış olacak orada” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.