Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin İlk Diş Hekimliği Fakültesi Yeni Mezunlarını Verdi

Türkiye’nin ilk Diş Hekimliği Fakültesi olan İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 108’inci yıl mezunlarını verdi. Mezuniyet töreninde kendisi de diş hekimi olan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, fakülteden mezun olan kızına...

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin ilk Diş Hekimliği Fakültesi olan İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 108’inci yıl mezunlarını verdi. Mezuniyet töreninde kendisi de diş hekimi olan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, fakülteden mezun olan kızına diplomasını kendisi takdim etti.
1908 yılında kurulan ve Türkiye’nin ilk diş hekimliği fakültesi olma özelliğini taşıyan İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 108’inci dönem mezunlarını verdi. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi’nde mezuniyet törenine Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat, öğretim üyeleri ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.
“BİR EBEVEYN OLARAK KONUŞUYORUM”
Açılış konuşmaları bölümünde mezun olan öğrencilere ve ailelerine seslenen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, kürsüden duygularını bir belediye başkanı olarak değil kızı mezun olmuş bir ebeveyn olarak aktaracağını ifade etti.
Türkiye’nin köklü üniversiteleri arasında yer alan İstanbul Üniversitesi’nden mezun olan öğrencileri tebrik eden Başkan Demir konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizin hatta dünyanın en eski ve en kadim üniversitelerinden biri olan, temelini Fatih Sultan Mehmet Han’ın attığı İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olma başarısını göstermiş siz genç arkadaşlarımızı, meslektaşlarımızı tebrik ediyorum. Bilmenizi isterim ki bugün her zamankinden farklı duygular içinde bulunuyorum.  Çünkü benim en çok sevdiğim canım kızım da bugün bu okuldan sizlerle birlikte mezun oluyor. Duygularımı bir belediye başkanı olarak veya bir diş hekimi olarak değil, burada bulunan benim ve eşim gibi tüm aileler adına onların hislerini aktarmaya çalışan bir ebeveyn olarak dile getirmeye çalışacağım.”
“TEVAZU EN BÜYÜK ŞİARINIZ OLMALIDIR”
Kendisinin de mesleği Diş Hekimliği olan ve 1983 yılında mezun olduğu İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Mustafa Demir, “Sevgili genç meslektaşlarımız. Öğrencilik ömür boyu süren bir yolculuktur. Bu zorlu sürecin sadece ilk aşamasını bitirmiş bulunuyorsunuz. Hayatınızın belki de en önemli kararını vererek kazandığınız bu okul hayallerinizi, gerçekleştirilebilir hedeflerinizi oluşturduğunuz gündür. Her zaman vizyonel bir bakış açısıyla hayatımızı planlamamız gerekiyor. Nerede olmak istediğimizi düşünüp hayal edip ona göre yol almamız gerekiyor. Bunun yanı sıra altını özellikle çizmek isterim bilgilerinizi, kariyerinizi, mertebenizi, sosyal statünüzü tevazu ile taşıyabilmek sizin en büyün şiarınız olmalıdır” dedi.
AİLE BOYU DİŞ HEKİMLERİ SAHNEDE
Konuşmaların ardından fakülteyi derece ile bitiren öğrencilere diplomaları ve hediyeleri protokol tarafından takdim edildi. Fatih Belediye Başkanı ve aynı zamanda Diş Hekimi olan Mustafa Demir, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olan kızı Beyza Demir’e diplomasını kendisi gibi diş hekimi olan eşi Şule Demir ile beraber verdi. Tören sonunda öğrenciler keplerini havaya fırlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.